Έρχεται "κύμα" απολύσεων στη Microsoft

Έρχεται 'κύμα' απολύσεων στη Microsoft

Σε μαζικές απολύσεις ετοιμάζεται να προχωρήσει η Microsoft, βαδίζοντας στα χνάρια πολλών τεχνολογικών κολοσσών. Σύμφωνα με όσα διαβάζουμε στο σχετικό δημοσίευμα του Reuters, η εταιρεία επεξεργάζεται το ενδεχόμενο μείωσης του προσωπικού σε ποσοστό περίπου 5%, κάτι που αντιστοιχεί σε 11.000 θέσεις εργασίας. Μάλιστα, πληροφορίες που μεταδίδει το Bloomberg, αναφέρουν ότι οι εν λόγω απολύσεις αναμένεται να επικεντρωθούν κυρίως στα τμήματα μηχανικών.

Ακολουθώντας το παράδειγμα εταιριών όπως η Amazon και η Meta, η Microsoft ετοιμάζεται να προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια, για να αντιμετωπίσει τη γενικότερη οικονομική κρίσης που επικρατεί, με τη χαμηλή ζήτηση για δημοφιλή προϊόντα τεχνολογίας και τα μειωμένα έσοδα. Επιπλέον, η κίνηση για μαζικές απολύσεις οφείλεται και σε ένα ακόμη πλήγμα που έχει να διαχειριστεί η εταιρεία στη μονάδα cloud Azure, λόγω των χαμηλών ποσοστών πωλήσεων στους προσωπικούς υπολογιστές, που κατά συνέπεια επηρέασε αρνητικά τα Windows των συσκευών.

Να σημειώσουμε ότι σε καταγραφή που έγινε τον Ιούνιο, η εταιρεία είχε 221.000 υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης, 122.000 από τους οποίους βρίσκονταν στις Ηνωμένες Πολιτείες και 99.000 σε άλλες χώρες. Τον Ιούλιο μάλιστα είχε ανακοινώσει πως αναμένεται να πραγματοποιηθούν απολύσεις, σε μικρή όμως κλίμακα, κάτι που έγινε πράξη και επί της ουσίας αφορούσε 1.000 θέσεις εργασίας.


«Βροχή» απολύσεων και για την Amazon

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε αναλυτής της Morningstar στο Reuters, «Η προσθήκη της Microsoft στις εταιρείες που προβαίνουν σε μαζικές απολύσεις εργαζομένων, κάνει φανερό πως το γενικότερο κλίμα ύφεσης όχι μόνο δεν καλυτερεύει, αλλά θα συνεχίσει να υφίσταται για καιρό ακόμη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα που επιβεβαιώνει τον παραπάνω ισχυρισμό είναι η Amazon ετοιμάζεται να κάνει μια από τις μεγαλύτερες περικοπές στην ιστορία της, απολύοντας περισσότερους από 18.000 υπαλλήλους.

Όπως όλα δείχνουν, η ύστατη λύση των απολύσεων, είναι η μοναδική λύση στην αντιμετώπιση της επιβράδυνσης της ανάπτυξης των διαδικτυακών πωλήσεων. «Η Amazon θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει δυσχερείς οικονομικές καταστάσεις, όπως ακριβώς έκανε και στο παρελθόν. Κάθε αλλαγή που πραγματοποιούμε στη δομή της εταιρείας, είναι ένας τρόπος να ανταπεξέλθουμε στη ραγδαία πτώση που βιώνουν οι ηλεκτρονικές πωλήσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος Andy σε ανακοίνωση προς τους υπαλλήλους.

ΕΡΓΑΣΙΑ,MICROSOFT,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home