Ολοκλήρωση της συμφωνίας JP Morgan με Viva Wallets

Deasy @ 20.12.2022
Ολοκλήρωση της συμφωνίας JP Morgan με Viva Wallets

Την ολοκλήρωση της συναλλαγής μέσω της οποίας η JP Morfan αποκτά ποσοστό 48,5% στη Viva Wallet ανακοίνωσαν οι δύο πλευρές, σχεδόν ένα χρόνο μετά την αρχική συμφωνία.

Οι ιδρυτές Χάρης Καρώνης και Μάκης Αντύπας παραμένουν μέτοχοι πλειοψηφίας και μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, διατηρώντας το 51,5% του μετοχικού κεφαλαίου της Viva Wallet με την αμερικανική τράπεζα να αποκτά τις μετοχές όλων των μετόχων μειοψηφίας: των επενδυτικών funds Hedosophia και Deca, καθώς και του family office της Μαριάννας Λάτση, με το συνολικό τίμημα να εκτιμάται από ειδησεογραφικά Μέσα σε επίπεδα άνω των 800 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως σημειώνει η ανακοίνωση, η JP Morgan μετατρέπει, επίσης, το Μετατρέψιμο Ομολογιακό Δάνειο της Viva Wallet, με αποτέλεσμα η τελευταία να εκμηδενίζει το δανεισμό της. Παράλληλα, η Viva Wallet αυξάνει το κεφάλαιό της κατά 100 εκατ. ευρώ, ποσό που καλύφθηκε από τη JP Morgan.

Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά και στο πλάνο διάθεσης Δικαιωμάτων Προαίρεσης (Share Option Plan) στους εργαζομένους και στα στελέχη της Viva Wallet. Όπως σημειώνεται, παραμένει βασικός παράγοντας για την ταχεία ανάπτυξη του Οργανισμού. "Τριάντα πέντε χιλιάδες μετοχές αξίας 50 εκατομμυρίων δολαρίων θα διανεμηθούν σε 200 στελέχη της Viva Wallet - “intrapreneurs”-, αντικατοπτρίζοντας την ουσιαστική συμβολή και την προσήλωσή τους στους στόχους της εταιρείας. Πρόκειται για ένα από τα πιο επιτυχημένα Share Option Plans που έχουν εφαρμοστεί στον επιχειρηματικό κόσμο. Τόσο τα υφιστάμενα όσο και τα μελλοντικά στελέχη και εργαζόμενοι της Viva Wallet θα έχουν την ευκαιρία να ενταχθούν στο νέο πλάνο διάθεσης Δικαιωμάτων Προαίρεσης, εξασφαλίζοντας για την εταιρεία την προσέλκυση νέων στελεχών από ολόκληρη την Ευρώπη, που θα μοιράζονται το όραμα και τις αξίες της Viva Wallet."

VIVA WALLET,JP MORGAN,ΕΞΑΓΟΡΕΣ-ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home