Παραμένει η θύελλα στα κρυπτονομίσματα

Deasy @ 14.11.2022
Παραμένει η θύελλα στα κρυπτονομίσματα

Με βουτιά κάτω από τα 16.000 δολάρια ξεκιίνησε η εβδομάδα για το Bitcoin, καθώς δεν λέει να κοπάσει η αναστάτωση μετά την κατάρρευση της FTX, του μέχρι πρόσφατα δεύτερου μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων στον κόσμο.

Η FTX, η FTX ΗΠΑ και η συνδεδεμένη με αυτές Alameda Research υπέβαλαν αίτημα προστασίας από τους πιστωτές τους την Παρασκευή στο αρμόδιο πτωχευτικό δικαστήριο στις ΗΠΑ. Ο μέχρι πρότινος σταρ των κρυπτονομισμάτων Sam Bankman-Fried έχει ουσιαστικά καταθέσει τα όπλα, βλέποντας πως τα 32 δισ. δολάρια στα οποία είχε φτάσει η αποτίμηση της FTX έχουν γίνει καπνός. Επίσης καπνός έχουν γίνει τα 7 δισ. που είχε συγκεντρώσει κατά τον πιο πρόσφατο γύρο χρηματοδότησής της η FTX ΗΠΑ.

Ο χώρος των κρυπτονομισμάτων μάλλον θα παραμείνει για αρκετό διάστημα σε κατάσταση αναταραχής, σύμφωνα με τον ιδρυτή και επικεφαλής της Binance, Changpeng Zhao, που περιέγραψε την κατάσταση ως παρόμοια με εκείνη της Lehman Brothers που κατέρρευσε το 2008.

Στις ΗΠΑ έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα σε βάρος της FTX από το υπουργείο Δικαιοσύνης και την επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και πολλοί εκτιμούν πως η υπόθεση της FTX θα αποτελέσει αφορμή για την εισαγωγή επιπλέον κανόνων στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, η οποία εξαολουθεί να έχει χαρακτηριστικά ξέφραγου αμπελιού.

ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ,FTX,BINANCE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home