Σε αίτηση πτώχευσης καταφεύγει το FTX

Σε αίτηση πτώχευσης καταφεύγει το FTX

Μία από τις μεγαλύτερες, αν όχι η μεγαλύτερη κατάρρευση στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων σηματοδοτεί η εξέλιξη του ανταλλακτήριου FTX, το οποίο έχει ξεκινήσει πλέον τη διαδικασία πτώχευσης και την προστασία του από τους πιστωτές. Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας και για κάποιους «λευκός ιππότης» στο πεδίο των κρυπτονισμάτων, Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ, παραιτήθηκε από τη θέση του.

Η εξέλιξη στην υπόθεση της FTX ήταν μάλλον αναμενόμενη, από τη στιγμή που ο μεγάλος ανταγωνιστής της, η Binance, αρνήθηκε να προχωρήσει στην εξαγορά, αφήνοντάς της ξεκρέμαστη και με μια κρίση ρευστότητας μεγαλύτερης των 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αυτός ήταν ο τελευταίος κρίκος στην κατηφόρα της FTX, ο οποίος ξεκίνησε από τις μαζικές ρευστοποιήσεις στις οποίες προχώρησαν κάτοχοι κρυπτονομισμάτων το τελευταίο διάστημα.

Το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται σε μικρότερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων που είχαν υπογράψει πακέτα σωτηρίας με την FTX, στα οποία είναι προφανές ότι η τελευταία δεν μπορεί να ανταποκριθεί.

Αναμενόμενα, η εξέλιξη της FTX συμπαρασύρει και την τιμή των κρυπτονομισμάτων. Ήδη από προχθές όταν έγινε γνωστή η απόσυρση του ενδιαφέροντος της Binance η τιμή του Bitcoin έπεσε στα επίπεδα των 15.600 ευρώ, εν συνεχεία επανήλθε λίγο πάνω από τα 17.000 για να πέσει εκ νέου σήμερα μετά την γνωστοποίηση της πρόθεσης αίτησης πτώχευσης της FTX στα 16.000 ευρώ.

ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ,FTX,BINANCE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home