Ενας φορτιστής για όλους, ναι και την Apple

Deasy @ 04.10.2022
Ενας φορτιστής για όλους, ναι και την Apple

Λιγότερο από δύο χρόνια προθεσμία έχουν οι κατασκευαστές smartphones και άλλων μικρών ηλεκτρονικών συσκευών ώστε η φόρτισή τους να γίνεται με καλώδιο με USB-C θύρα. Βεβαίως θα μπορούσαμε αυτό να το είχαμε γράψει κάπως διαφορετικά, ας πούμε ως εξής: Λιγότερο από δύο χρόνια έχει στη διάθεσή της η Apple για να ακολουθήσει το κύμα και να υιοθετήσει το USB-C για τη φόρτιση των συσκευών της, όπως κάνουν ήδη τόσοι και τόσοι κατασκευαστές.

Βεβαίως δεν πρόκειται για κάποια επιφοίτηση αλλά για αποτέλεσμα της απόφαση που έλαβε σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η οποία ολοκληρώνει με επιτυχία μια προσπάθεια που ξεκίνησε 10-12 χρόνια πριν για την καθιέρωση ενός κοινού συστήματος φόρτισης των συσκευών.

Ηδη πάρα πολλοί κατασκευαστές έχουν προχωρήσει στην υιοθέτηση του USB-C, λύνοντας τα χέρια των καταναλωτών που δεν είναι υποχρεωμένοι να ψάχνουν διαφορετικό καλώδιο για τη φόρτιση κάθε συσκευής τους.

Υπέρ της ρύθμισης ψήφισαν 602 ευρωβουλευτές, ενώ απορία έχουμε τόσο για τους 13 που ψήφισαν όχι όσο και για τους 8 που απείχαν της ψηφοφορίας λες και τους αρέσει να μπερδεύονται με τα καλώδια.

Μέχρι το 2024 το USB-C θα αποτελεί βασική "οδό" φόρτισης smartphones, tablets, ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών, ακουστικών, παιχνιδοκονσόλων, ηχείων, πληκτρολογίων, ποντικιών και συσκευών GPS. Την άνοιξη του 2026 η υποχρέωση χρήσης του USB-C θα επεκταθεί και στους φορητούς υπολογιστές.

ΦΟΡΤΙΣΤΗΣ,USB-C,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home