Νέο σύστημα ΑΙ προβλέπει το Αλτσχάιμερ 20 χρόνια πριν!

Νέο σύστημα ΑΙ προβλέπει το Αλτσχάιμερ 20 χρόνια πριν!

Ένα νέο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να εντοπίζει έγκαιρα νοητικές διαταραχές, ανέπτυξε διεθνής ερευνητική ομάδα. Συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζουν τα μέλη της έρευνας, πρόκειται για ένα σύστημα που θα εντοπίζει ίχνη Αλτσχάιμερ ή σχιζοφρένειας αρκετά χρόνια πριν εκδηλωθούν τα πρώτα συμπτώματα.

Αρχικά, συγκεντρώθηκαν δεδομένα από εγκεφάλους υγειών αλλά και ανθρώπων που έχουν διαγνωστεί με νοητικές διαταραχές, ώστε να μάθει το σύστημα να εντοπίζει μηδαμινές μεταβολές στον ανθρώπινο εγκέφαλο, οι οποίες δεν μπορούν να γίνουν αντιληπτές οπτικά.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, η συγκεκριμένη τεχνολογία θα μπορεί να προβλέπει την εμφάνιση Αλτσχάιμερ περίπου 20 χρόνια πριν εντοπιστούν τα πρώτα συμπτώματα σε έναν άνθρωπο. Έτσι, όταν επιβεβαιωθεί ότι κάποιος έχει την προδιάθεση για αυτή την ασθένεια, θα μπορεί να ξεκινήσει έγκαιρα θεραπείες, προκειμένου να μειώσει όσο το δυνατόν περισσότερο την εξάπλωση της.

«Με τα μέσα που διαθέτουμε έως τώρα δεν μπορούμε να προβλέψουμε με ακρίβεια αν ένας άνθρωπος θα εμφανίσει μελλοντικά συμπτώματα μιας ασθένειας που σχετίζεται με τον εγκέφαλο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βινς Καλχούν, Διευθυντής του Κέντρου Νευροαπεικονιστικών Επιστημονικών Δεδομένων του Πολιτειακού Πανεπιστήμιου της Τζόρτζια στις ΗΠΑ και επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας που έκανε τη σχετική δημοσίευση στην επιθεώρηση «Nature Scientific Reports». Αν το σύστημα αυτό αποδειχθεί όντως αποτελεσματικό, θα προσφέρει πολύτιμη βοήθεια τόσο στην επιστημονική κοινότητα όσο και στους ασθένειες, αφού θα διευκολύνει την ανάπτυξη μεθόδων πρόληψης των νοητικών διαταραχών» συμπλήρωσε.

ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ,ΝΟΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home