Πούλησε κατασχεμένα Bitcoin και έβγαλε 46,5 εκατ. ευρώ

Deasy @ 22.07.2022
Πούλησε κατασχεμένα Bitcoin και έβγαλε 46,5 εκατ. ευρώ

Το ποσό των 46,5 εκατ. ευρώ έβαλε στα κρατικά ταμεία της η Φινλανδία μετά την πώληση 1.8991 Bitcoin τα οποία είχε κατασχέσει σε διάφορες επιχειρήσεις κατά κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών.

Την πώληση πραγματοποίησε η υπηρεσία Τελωνείων της βορειοευρωπαϊκής χώρας, η οποία είχε στη διάθεσή της τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις που της επέτρεπαν να προχωρήσει στη ρευστοποίηση. Βεβαίως αν το είχε πράξει μερικούς μήνες νωρίτερα, πριν το Bitcoin ξεκινήσει μια ταχεία πορεία αποκλιμάκωσης έναντι των βασικότερων νομισμάτων, τα έσοδα θα ήταν μεγαλύτερα. Αν είχε γίνει η πώληση τον περασμένο Νοέμβριο τα έσοδα θα ξεπερνούσαν τα 120 εκατ. ευρώ.Από την΄αλλη πλευρά, θα πει κάποιος, 46,5 εκατ. ευρώ δεν είναι ευκαταφρόνητο ποσό και η Ουκρανία -στην οποία θα δωρηθεί το συγκεκριμένο ποσό μετά από απόφαση της φινλανδικής κυβέρνησης- θα το εκτιμήσει δεόντως.

Οι φινλανδικές αρχές ξεκίνησαν τον περασμένο Απρίλιο τη διαδικασία πώλησης των Bitcoin, διενεργώντας διαγωνισμό για την επιλογή των ανταλλακτηρίων. Στη χώρα παραμένουν δεσμευμένα 90 Bitcoin για την τύχη των οποίων θα αποφασίσουν και πάλι τα δικαστήρια.

Bitcoin,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home