Οι χάρτες του Instagram ανανεώνονται και θυμίζουν Google Maps!

Οι χάρτες του Instagram ανανεώνονται και θυμίζουν Google Maps!

Ένα ακόμη νέο χαρακτηριστικό ετοιμάζεται να λανσάρει το Instagram, αρκετά παρεμφερές με το Google Maps. Όπως μετφέρειι το Engadget, η πλατφόρμα αναμένεται να διευρύνει τη δυνατότητα αναζήτησης ώστε οι χρήστες να βρίσκουν πιο εύκολα επιχειρήσεις όπως εστιατόρια, καταστήματα κλπ, κοντά στην περιοχή τους.

Επί της ουσίας πρόκειται για έναν χάρτη όπου θα εμφανίζει τα σημεία ενδιαφέροντος κάθε περιοχής, ενώ με ένα ζουμ οι χρήστες θα μπορούν να δουν δημοσιεύσεις  που  έχουν γίνει στο εν λόγω σημείο (πχ σε ένα εστιατόριο). Μάλιστα, πρόκειται για μια λειτουργία που παρουσιάστηκε από τον ίδιο τον Mark Zuckerberg με ένα Instagram Story, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Ταυτόχρονα, εκτός από τους χάρτες, σύντομα θα δούμε και ένα ακόμη χαρακτηριστικό, που αφορά την απευθείας παραγγελία από το chat. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να ολοκληρώσεις μια παραγγελία μόνο με ένα μήνυμα στην επιχείρηση που σε ενδιαφέρει χωρίς να χρειαστεί να μεταβείς σε άλλη εφαρμογή. Έτσι, θα υπάρχει περισσότερη αμεσότητα στη σχέση επιχειρήσεων – πελατών, ενώ παράλληλα η πορεία της αποστολής θα καταγράφεται με κάθε λεπτομέρεια στη συνομιλία.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι για αρχή η δυνατότητα αυτή έχει ενεργοποιηθεί για τις ΗΠΑ, ενώ εντός των επόμενων εβδομάδων θα τη δούμε και σε άλλες χώρες.

INSTAGRAM,INSTAGRAM MAPS,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home