Επανέρχεται το τέλος συνδρομητικής τηλεόρασης

Επανέρχεται το τέλος συνδρομητικής τηλεόρασης

Ακριβότεροι θα είναι από 1η Ιουλίου οι λογαριασμοί των καταναλωτών για τις υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης των Ελλήνων παρόχων, καθώς το Υπουργείο Οικονομικών φέρεται αποφασισμένο να επαναφέρει το τέλος 10%, που είχε ανασταλεί προσωρινά την 1η Οκτωβρίου 2020.

Το συγκεκριμένο τέλος επιβάρυνε αποκλειστικά τους παρόχους Cosmote, Wind-Nova και Vodafone, ενώ αν και εφόσον επιστρέψει στη λίστα των παραπάνω θα προστεθεί και η συνδρομητική υπηρεσία Ant1+, που είναι διαθέσιμη εδώ και μερικούς μήνες. Η αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης ήταν σε αναμονή όλο το προηγούμενο διάστημα, με την Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας να προτείνει στο Υπουργείο Οικονομικών την αναστολή της εφαρμογής του φόρου για 1,5 ακόμα χρόνο και μέχρι το τέλος του 2023. Μια πρόταση, που όπως συγκλίνουν όλες οι πληροφορίες, δεν ευδοκίμησε.

Η πρόταση της ΕΕΚΤ έκανε λόγο για συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού που δημιουργούνται με την επιστροφή του τέλους, καθώς ο συγκεκριμένος φόρος δεν επιβάλλεται στις αντίστοιχες πλατφόρμες που έχουν έδρα εκτός Ελλάδας, όπως το Netflix ή το Disney+. «Κατά αυτόν τον τρόπο δημιουργείται ένα άνισο περιβάλλον, όπου παραβιάζονται οι βασικές αρχές ανταγωνισμού με το βάρος του τέλους να επιβάλλεται μόνο στις ελληνικές επιχειρήσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόταση της ΕΕΚΤ.

Εν αναμονή της τελικής απόφασης του Υπουργείου στελέχη της αγοράς είχαν σημειώσει ότι υπάρχει ανάγκη να ληφθούν μέτρα ώστε να υπάρξουν δίκαιες συνθήκες και να υπόκεινται όλοι οι παίκτες στις ίδιες υποχρεώσεις, προσθέτοντας επιπλέον ότι παρά την πολύ μεγάλη δημοτικότητα των ξένων πλατφορμών στο ελληνικό κοινό, αυτές δεν έχουν καμία απολύτως συνεισφορά στην ελληνική οικονομία. Μάλιστα πρόσθεταν ότι λειτουργούν σε καθεστώς αδιαφάνειας, καθώς κανείς δεν γνωρίζει την πραγματική διείσδυση των υπηρεσιών αυτών στην ελληνική αγορά.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home