Έρχονται ρομπότ... φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων

Έρχονται ρομπότ... φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων

Μια διαφορετική λύση στη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων παρουσίασε η αμερικανική εταιρεία EV Safe Charge, μέσα από την παρουσίαση του Ziggy. Πρόκειται για ένα ρομπότ… φορτιστή που θα αναλαμβάνει τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων γρήγορα κι εύκολα!

Πιο αναλυτικά, όπως διαβάζουμε στο CNN, τα εν λόγω ρομπότ θα είναι τοποθετημένα σε μεγάλα πάρκινγκ αυτοκινήτων ή σε πάρκινγκ πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων. Μέσω μια ειδικής εφαρμογής, οι οδηγοί μπορούν να καλούν το ρομπότ για να φορτίσουν το όχημα τους την ώρα που εκείνοι κάνουν τα ψώνια ή τη βόλτα τους. Μετά από την ολοκλήρωση κάθε φόρτισης, το Ziggy θα επιστρέφει στην βάση του για να επαναφορτιστεί και το ίδιο.

 

Όπως διευκρίνισε η εταιρεία, η κυκλοφορία του Ziggy θα γίνει αρκετά σύντομα και σε ένα πρώτο στάδιο θα μπορεί να φορτίζει ένα όχημα σε 1 ώρα για 20-130 χλμ., ανάλογα με το κάθε μοντέλο. Ωστόσο, στη συνέχεια μέσα από αναβαθμίσεις και ενημερώσεις, θα είναι σε θέση να φορτίζει ένα όχημα για 5-32 χλμ σε μόλις 1 λεπτό φόρτισης!

Σε ένα γενικότερο πλαίσιο, το ζήτημα της εύκολης φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων απασχολεί έντονα τόσο την αυτοκινητοβιομηχανία όσο και τις εταιρείες τεχνολογίας, οι οποίες ψάχνουν συνεχώς λύσεις. Ένα από τα βασικά προβλήματα για παράδειγμα είναι οι λιγοστοί σταθμοί φόρτισης στα εθνικά και επαρχιακά οδικά δίκτυα, που πολλές φορές αποθαρρύνουν όσους σκοπεύουν να αγοράσουν ηλεκτρικό όχημα.

EV SAFE CHARGE,ZIGGY,ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home