iPhone με θύρα USB-C το 2023

iPhone με θύρα USB-C το 2023

Μπορεί να αντιδρούσε έντονα στα σχέδια της Ευρώπης για την υιοθέτηση ενός ενιαίου φορτιστή, όμως η Apple μοιάζει να είναι σχεδόν έτοιμη να παρουσιάσει το πρώτο iPhone που θα υιοθετεί το πρότυπο USB-C.

H είδηση έρχεται από τον Μινγκ Τσιν Κούο αναλυτή στην εταιρεία χρηματιστηριακών υπηρεσιών TF International Securities Group (και ειδικό σε θέματα που αφορούν την Apple) ο οποίος υποστηρίζει ότι η Apple έχει άρει τις επιφυλάξεις της για τον κοινό φορτιστή και αναμένεται να παρουσιάσει ένα iPhone με θύρα USB-C μέσα στο 2023.

Ο αμερικανικός κολοσσός αντιδρούσε σθεναρά όλα τα προηγούμενα χρόνια στις προτροπές (αρχικά) και στα νομοθετικά σχέδια (στη συνέχεια) της Ευρώπης να υποχρεώσει τους κατασκευαστές smartphone να υιοθετήσουν ένα κοινό πρότυπο φόρτισης με στόχο της μείωση των ηλεκτρονικών αποβλήτων. Πλέον, τα σχέδια για τον κοινό φορτιστή έχουν μπει στην τελική ευθεία και η Ευρώπη (όργανα και κράτη μέλη) εμφανίζεται έτοιμη να ψηφίσει υπέρ της υποχρεωτικής υιοθέτησης, σύροντας αναγκαστικά την Apple και στη συγκεκριμένη τεχνολογία.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του αμερικανικού κολοσσού μια τέτοια υποχρεωτικότητα λειτουργεί εις βάρος της καινοτομίας, ισχυρισμοί που σε καμία περίπτωση δεν έπεισαν την Ευρώπη στην προπαρασκευαστική διαδικασία του νέου πλαισίου για τον φορτιστή.

Σ’ αυτό το περιβάλλον η αποδοχή της Apple του προτύπου USB-C είναι μονόδρομος, η οποία φαίνεται να προχωράει με γοργούς ρυθμούς στην υιοθέτησή του. Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο νόμου που επεξεργάζεται η Ευρώπη δίνει χρονικό περιθώριο 24 μηνών στους κατασκευαστές για να εφαρμόσουν τις αλλαγές, άρα ακόμα και μέσα στους επόμενους μήνες να έχουμε την τελική ψήφιση η Apple θα έχει ως χρονικό ορίζοντα το 2024. Αν ισχύουν οι ισχυρισμοί του Μινγκ Τσιν Κούο, το πρώτο iPhone με θύρα USB-C θα είναι το iPhone 15 (που θα παρουσιαστεί το Σεπτέμβριο του 2023), εκτός κι αν έχουμε μια ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη και η Apple το φέρει στην επόμενη γενιά του προσιτού SE, την Άνοιξη της ίδιας χρονιάς.

Πάντως, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η πρόταση της Ευρώπης είναι όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές να ακολουθήσουν την ίδια κατεύθυνση, οπότε δεν αποκλείεται μαζί με το iPhone να δούμε την Apple να αλλάζει το πρότυπο φόρτισης σε όλες τις συσκευές που προσφέρει στην αγορά.

IPHONE,USB-C,ΚΟΙΝΟΣ ΦΟΡΤΙΣΤΗΣ,APPLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home