Τέλος εποχής για το iPod

Deasy @ 11.05.2022
Τέλος εποχής για το iPod

Μία ξεχωριστή θέση στα μουσεία αξίζει στο iPod την απόσυρση του οποίου μετά από δύο δεκαετίες κυκλοφορίας ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης η Apple.

Η συσκευή που χαρακτήρισε τη δυναμική επιστροφή της Apple είναι σαφές πως είχε σταματήσει εδώ και καιρό να έχει λόγο ύπαρξης, καθώς τα smartphones έχουν αναλάβει σε μεγάλο βαθμό και το έργο της αναπαραγωγής μουσικής.

Το iPod, μαζί με το iTunes, σηματοδότησαν όχι μόνο την επιστροφή της Apple στο προσκήνιο υπό την ηγεσία του Steve Jobs αλλά έθεσαν νέους κανόνες στο πώς ο κόσμος ακούει μουσική. Μέχρι την εποχή του iTunes η ψηφιακή μουσική ήταν κατά βάση παράνομη με αρχεία MP3 να διακινούνται μέσω peer-to-peer δικτύων. Με την ιδέα της πληρωμής μουσικής με το κομμάτι (για ένα ευρώ το τραγούδι) πολλοί άφησαν πίσω τους τις κακές συνήθειες αν και είναι αλήθεια πως ποτέ δεν έγιναν (και γίναμε) ιδιοκτήτες της μουσικής που ακούγαμε όπως συνέβαινε με τα φυσικά μέσα, δηλαδή τους δίσκους βινυλίου ή τα CD.

Στην πορεία και με την εξέλιξη των υπηρεσιών streaming η ανάγκη μίας συσκευής μέσω της οποίας θα ακούς μουσική μειώθηκε δραστικά και από αυτή την άποψη το πέσιμο της αυλαίας για το iPod ήταν αναμενόμενο. Υπολογίζεται πως στα περίπου είκοσι χρόνια κυκλοφορίας, πουλήθηκαν σε όλο τον κόσμο γύρω στα 480 εκατ. iPod.

APPLE,IPOD,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home