«Μεγαλομέτοχος» του Twitter o Ίλον Μασκ

«Μεγαλομέτοχος» του Twitter o Ίλον Μασκ

Το 9,2% του μετοχικού κεφαλαίου του Twitter ανήκει στον Ίλον Μασκ, σύμφωνα με τα στοιχεία εγγράφου που υποβλήθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του αμερικανικού χρηματιστηρίου.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο ισχυρός άνδρας της Tesla και της SpaceX έχει χτίσει ένα χαρτοφυλάκιο σχεδόν 73,5 εκατομμυρίων μετοχών του Twitter, αξίας 2,89 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την τιμή της μετοχής στο κλείσιμο της συνεδρίασης του χρηματιστηρίου την Παρασκευή.

Αν και η συγκεκριμένη επένδυση κατηγοριοποιείται ως «παθητικό ποντάρισμα», δεν είναι λίγοι εκείνοι οι αναλυτές (αλλά και οι επενδυτές) που εκτιμούν ότι μια τόσο μεγάλη συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο του Twitter ενδεχομένως να αποτελεί προμήνυμα για κάτι άλλο πιο σημαντικό στο μέλλον. Αυτή είναι και η σκέψη όλων όσων σπεύδουν να αποκτήσουν προσυνεδριακά μετοχές του Twitter, η τιμή των οποίων εμφανίζει αύξηση 25%.

Η προσδοκία των επενδυτών για την ενεργή εμπλοκή του Ίλον Μασκ στο Twitter (κάποιοι μιλούν ήδη και για πρόταση εξαγοράς) τροφοδοτείται και από την πρόθεση που είχε εκφράσει πριν από λίγες ημέρες ο επικεφαλής της Tesla να δημιουργήσει ένα νέο δικό του κοινωνικό μέσο δικτύωσης. Απαντώντας τότε σε ερώτηση χρήστη του Twitter ο κ. Μασκ ανέφερε ότι είναι θετικός στη δημιουργία μιας πλατφόρμας που θα προάγει την ελευθερία λόγου και η προπαγάνδα θα είναι ελάχιστη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ίλον Μασκ κατέχει έναν από τους πιο δημοφιλείς λογαριασμούς του Twitter, με 80 εκατομμύρια ακόλουθους. Η ιδιαίτερα ενεργή συμμετοχή του στο συγκεκριμένο μέσο τον έχει βάλει και σε μπελάδες, αφού οι δημόσιες τοποθετήσεις του, ιδιαίτερα για θέματα που αφορούν την Tesla, έρχονται σε κόντρα με αυτά που επιτρέπει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να δημοσιεύονται ή να εκφράζονται.

ELON MUSK,ΜΕΤΟΧΕΣ,ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ,TWITTER,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home