Ο Έλον Μασκ σκέφτεται να δημιουργήσει το δικό του "Twitter"

Ο Έλον Μασκ σκέφτεται να δημιουργήσει το δικό του 'Twitter'

Υπόνοιες για τη δημιουργία ενός μέσου κοινωνικής δικτύωσης άφησε ο Ίλον Μασκ, μετά από απάντηση σε ερώτηση χρήστη του Twitter.  Ουσιαστικά, ανέφερε πως είναι θετικός στη δημιουργία μιας πλατφόρμας που θα προάγει την ελευθερία λόγου και η προπαγάνδα θα είναι ελάχιστη.

«Δεδομένου ότι το Twitter χρησιμεύει ως ο de facto δημόσιος χώρος, η μη τήρηση των αρχών της ελευθερίας του λόγου υπονομεύει θεμελιωδώς τη δημοκρατία» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ταυτόχρονα, ανάρτησε δημοσκόπηση όπου ρωτούσε τους ακόλουθους του εάν υπάρχει ανάγκη για ένα νέο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το CNN Business, o Ίλον Μασκ, για να δημοσιεύσει tweet για την Tesla πρέπει πρώτα να πάρει έγκριση από ανώτατα στελέχη της εταιρείας. Μάλιστα, πολλές φορές οι αναρτήσεις του ελέγχονται από τις ρυθμιστικές αρχές, κάτι που επιδιώκει να σταματήσει, καθώς όπως υποστηρίζει, η πρακτική αυτή δημιουργεί περιορισμούς στην ελεύθερη έκφραση.

Αξίζει να σημειώσουμε πως τα τελευταία χρόνια πολλά δημόσια πρόσωπα από το χώρο της τεχνολογίας εγκαταλείπουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δημιουργούν δικές τους πλατφόρμες, με το επιχείρημα ότι έτσι μπορούν να εκφράζουν την άποψη τους, χωρίς το «φόβο» ότι θα δεχθούν λογοκρισία.

Δεν αποκλείεται λοιπόν να δούμε και τον δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη της Tesla να ακολουθεί πολύ σύντομα αυτή την τακτική.   

ELON MUSK,TWITTER,TESLA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home