Νέες αποκαλύψεις για το TikTok

Νέες αποκαλύψεις για το TikTok

Η λειτουργία του TikTok έχει προκαλέσει και στο παρελθόν το ενδιαφέρον επαγγελματιών από τον χώρο της κυβερνοασφάλειας, όμως παρά τα ερωτήματα που έχουν τεθεί το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο δεν δείχνει να συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Σύμφωνα με δύο έρευνες που είδαν το φως της δημοσιότητας πριν από λίγες ημέρες και είχαν πραγματοποιηθεί το 2020 και το 2021, η εφαρμογή του TikTok παρακάμπτει τους μηχανισμούς ασφαλείας του Android και του iOS και μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε δεδομένα των χρηστών, χωρίς τη συγκατάθεση των τελευταίων.

Το TheWrap που αποκάλυψε το θέμα αναφέρει πως ήρθε σε επικοινωνία με εκπροσώπους της ByteDance, της κινεζικής εταιρείας που έχει αναπτύξει το TikTok, οι οποίοι όμως αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν τα ευρήματα των δύο ερευνών. Περιορίστηκαν να πουν πως η εταιρεία συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις ασφαλείας, ωστόσο είναι αξιοσημείωτο το ότι το TikTok βρίσκεται στη μαύρη λίστα των κινεζικών αρχών. Ουδείς προφήτης στον τόπο του, θα πει κάποιος...

TIKTOK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home