Μόλυνση σε εργοστάσια επηρεάζει 7 δισ. gigabytes μνήμης flash

Deasy @ 13.02.2022
Μόλυνση σε εργοστάσια επηρεάζει 7 δισ. gigabytes μνήμης flash

Ένα ακόμα δυσάρεστο νέο προκύπτει για την εφοδιαστική αλυσίδα στον κλάδο της τεχνολογίας, μετά την έλλειψη στον τομέα των ημιαγωγών και η οποία έχει αυξήσει τις τιμές σε πλήθος προϊόντων, από κάρτες αυτοκινήτων έως αυτοκίνητα.

Τα δυσάρεστα νέα έρχονται από την Ιαπωνία και συγκεκριμένα από δύο σύγχρονες μονάδες αποθηκευτικών μέσων της Western Digital και της Kioxia, που δεν αποκλείεται να δημιουργήσουν ένα ντόμινο ανατιμήσεων στα συγκεκριμένα πεδία. Ο λόγος; Σύμφωνα με το σύντομο δελτίο Τύπου μια μόλυνση στα δύο εργοστάσια, που έχει επηρεάσει τουλάχιστον  6,5 exabytes μνήμης NAND flash (δηλαδή λίγο λιγότερα από 7 εκατομμύρια terabytes ή 7 δισ. gigabytes). Το δελτίο Τύπου δεν δίνει λεπτομέρειες για το πρόβλημα, αναφέροντας μόνο ότι παρουσιάστηκε εξαιτίας της λανθασμένης χρήσης μιας χημικής ουσίας για την κατασκευή 3D NAND flash. Λάθος, που θα στοιχίσει από την αγορά, όπως σημειώνει και η ίδια η Western Digital, όλα τα παραπάνω αποθηκευτικά μέσα από εκατομμύρια συσκευές (κινητά, κάρτες μνήμης, μονάδες αποθήκευσης κλπ.). Από την άλλη πλευρά, αναλυτής που μίλησε στο Bloomberg ανέφερε ότι οι απώλειες μπορεί να φθάσουν τα 16 exabytes, δηλαδή το 10% της αγοράς σε ένα τρίμηνο, ενώ ένας δεύτερος (αναλυτής) εκτιμά ότι οι τιμές στις μνήμες flash είναι βέβαιο ότι θα αυξηθούν.

Western Digital και Kioxia δεν έχουν δώσει ακριβή χρονικό ορίζοντα για το πότε η παραγωγή θα επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα. Σύμφωνα με τα μοντέλα παραγωγής, η χρονική διάρκεια του προβλήματος εκτιμάται στους τρεις μήνες.

ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΑ ΜΕΣΑ,WESTERN DIGITAL,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home