Samsung Galaxy S22 Series από 899 ευρώ

Στην Ελλάδα από τις 25 Φεβρουαρίου.

Samsung Galaxy S22 Series από 899 ευρώ
To Samsung Galaxy S22 Ultra.

Τρία μοντέλα, με υψηλές επιδόσεις, φωτογραφικές δυνατότητες και μια γεύση Note, περιλαμβάνει η νέα εντυπωσιακή σειρά Samsung Galaxy S22, που αποκάλυψε σήμερα η κορεατική εταιρεία. Για μια ακόμα φορά η Samsung ποντάρει στα δυνατά χαρτιά της. Υλικά κατασκευής, οθόνη, κάμερα και εξοπλισμός προσφέρουν ένα πλούσιο πακέτο, το οποίο πλέον εμπλουτίζεται και με τη γραφίδα S Pen. Μπορεί η σειρά Note να αποτελεί παρελθόν, αλλά η κορεατική εταιρεία δεν την ξέχασε, προσφέροντας πλέον το πενάκι σε εκείνους που θα θελήσουν να αποκτήσουν το κορυφαίο μοντέλο, Galaxy S22 Ultra. Ακόμα και ο σχεδιασμός στο συγκεκριμένο μοντέλο ξεφεύγει από τις άλλες δύο συσκευές, παραπέμποντας περισσότερο στη σειρά Note και λιγότερο στη Galaxy.

Η κυκλοφορία των νέων smartphones στην ελληνική αγορά θα ξεκινήσει από τις 25 Φεβρουαρίου, με το Galaxy S22 Ultra, με τα άλλα δύο να ακολουθούν δύο εβδομάδες αργότερα (11 Μαρτίου). Για το πρώτο ξεκινάει άμεσα η περίοδος προπαραγγελίας από τις αλυσίδες καταστημάτων και το Samsung eshop, ενώ για το Galaxy S22 και το Galaxy S22+ θα ακολουθήσει τις αμέσως επόμενες εβδομάδες. Όμως για όσο διαρκέσουν (και στα τρία smartphones) ισχύει προσφορά για τους καταναλωτές με δώρο τα ασύρματα ακουστικά Samsung Galaxy Buds Pro.  

Ευχάριστα νέα για τους επίδοξους κατόχους είναι ότι η τιμή διάθεσης των συσκευών παραμένει (σχεδόν) ίδια σε σχέση με τα αντίστοιχα μοντέλα της σειράς Galaxy S21 πέρυσι, τέτοια εποχή, παρά την αύξηση τιμών που παρατηρείται σε αγαθά και προϊόντα τεχνολογίας. Ακόμα και στο Galaxy S22 Ultra που έχει προστεθεί το S Pen. Ειδικότερα, οι τιμές για κάθε μοντέλο και κάθε έκδοση έχουν ως εξής:

Samsung Galaxy S22 – 128GB: 899 ευρώ  

Samsung Galaxy S22 – 256GB: 949 ευρώ  

Samsung Galaxy S22+ – 128GB: 1099 ευρώ

Samsung Galaxy S22+ – 256GB: 1149 ευρώ

Samsung Galaxy S22 Ultra – 128GB: 1299 ευρώ  

Samsung Galaxy S22 Ultra – 256GB: 1399 ευρώ 

Samsung Galaxy S22 Ultra – 512GB: 1499 ευρώ  

Όλα τα παραπάνω έρχονται με μνήμη RAM 8GB με εξαίρεση την κορυφαία έκδοση του Ultra που έρχεται με RAM 12GB.

 

Samsung Galaxy S22 Ultra

Η κορυφαία συσκευή της νέας σειράς Galaxy S είναι μια υβριδική πρόταση, που απευθύνεται και στο πιστό κοινό της σειράς Note, τη διάθεση της οποίας σταμάτησε η Samsung πέρυσι. Η υποστήριξη γραφίδας, το design και ο όγκος του παραπέμπουν πολύ περισσότερο στη Note σειρά, παρά στη Galaxy S. Ίσως να αποτελεί ένα είδος υπενθύμισης στο (σε ένα βαθμό) φανατικό κοινό της σειράς Note, ότι η σειρά «ζει» έστω και κάτω από μία άλλη «ομπρέλα».

Το Samsung Galaxy S22 Ultra είναι και το μεγαλύτερο σε διαστάσεις μοντέλο της σειράς, με τις διαστάσεις της οθόνης να αγγίζουν τις 6,8 ίντσες. Εξαιρετικής ποιότητας και φωτεινότητας, με Vision Booster που φτάνει τα 1700nits, η Dynamic AMOLED 2x QHD οθόνη του Ultra υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης 120Hz, αλλά και touch sampling bit rate 240Ηz στη διάρκεια των παιχνιδιών. Η Samsung υποστηρίζει ότι πρόκειται για την πιο φωτεινή και πιο έξυπνη οθόνη που έχει δημιουργήσει ποτέ για κάποιο smartphone της, η οποία προσφέρει εξαιρετική ευκρίνεια και αντίθεση

Το νέο μοντέλο έρχεται και με ένα πλούσιο πακέτο φωτογραφίας και video, διαθέτοντας τέσσερις συνολικά φακούς διαφορετικής εστιακής απόστασης και ένα αισθητήρα βάθους στην πίσω πλευρά. Προφανώς και ξεχωρίζει η κύρια ευρυγώνια κάμερα ανάλυσης 108ΜΡ, την οποία συμπληρώνουν μία υπερευρυγώνια 12ΜΡ και δύο telephoto 10ΜΡ. Στο Ultra ξανασυναντάμε τη λειτουργία 100x Space Zoom και ΑΙ λειτουργίες βελτίωσης της εικόνας. Από την άλλη πλευρά, στον τομέα του video το Ultra δίνει αρχεία ανάλυσης έως 8Κ με σταθεροποίηση εικόνας.

 

Το Galaxy S22 Ultra έρχεται με το νέο επεξεργαστή Exynos 2200 στα 4 νανόμετρα, ο οποίος διακρίνεται για τις κορυφαίες επιδόσεις που μπορεί να προσφέρει. Τέλος, τροφοδοτείται από μπαταρία χωρητικότητας 5000mAh, με υποστήριξη ταχείας φόρτισης 45W με καλώδιο, αλλά και ασύρματης στα 15W.

Μια μικρή αναφορά και στη γραφίδα (S Pen), η οποία κρύβεται και προστατεύεται στην υποδοχή που βρίσκεται στην κάτω πλευρά της συσκευής. Με την αφαίρεσή της να ενεργοποιεί ένα επιπλέον μενού λειτουργιών, όπως θα θυμούνται πολύ καλά και οι κάτοχοι των προηγούμενων Note.

 

Samsung Galaxy S22/S22+

Τα δύο πιο προσιτά μοντέλα της σειράς ακολουθούν το design που υιοθέτησε πέρυσι η Samsung στα Galaxy S. Επεξεργαστής και τεχνολογία οθόνης παραμένουν ίδια με το Ultra, ωστόσο συναντάμε διαφορές στο μέγεθος. Στο S22 οι διαστάσεις της οθόνης αγγίζουν τις 6,1 ίντσες, ενώ στο S22+ φθάνουν τις 6,6 ίντσες.

Στον τομέα της κάμερας έχουν γίνει αρκετοί συμβιβασμοί προκειμένου να συγκρατηθεί η τιμή, οπότε εδώ πλέον συναντάμε ένα τριπλό κύριο σύστημα καμερών στην πίσω πλευρά, καθώς έχει αφαιρεθεί ο δεύτερος τηλεφακός του Ultra. H ανάλυση της ευρυγώνιας περιορίζεται (αν μπορούμε να το πούμε έτσι) στα 50ΜΡ, ενώ οι αναλύσεις σε υπερευρυγώνια και τον ένα τηλεφακό παραμένουν ίδιες με εκείνες που προσφέρει η κορυφαία πρόταση της Samsung.

Λόγω της διαφοράς μεγέθους μεταξύ των δύο συσκευών διαφοροποιείται και η χωρητικότητα της μπαταρίας του. Το Galaxy S22 προσφέρει αισθητά μικρότερη στα 3700mAh, ενώ η μπαταρία του S22+ ανεβαίνει στα 4500mAh. Η τελευταία υποστηρίζει ταχεία φόρτιση στα 45W και ασύρματη στα 15W, ενώ σε εκείνη του Galaxy S22 η ταχεία περιορίζεται στα 25W.

SAMSUNG GALAXY S22,SMARTPHONES,SAMSUNG,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home