Η BMW παρουσίασε το πρώτο αυτοκίνητο που αλλάζει χρώμα

Το πρωτότυπο αυτοκίνητο ονομάζεται BMW iX Flow

Η BMW παρουσίασε το πρώτο αυτοκίνητο που αλλάζει χρώμα

Tο πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο που «αλλάζει χρώμα» παρουσίασε η BMW στην Έκθεση Consumer Electronics Show (CES) στο Λας Βέγκας.

Το πρωτότυπο αυτοκίνητο, που ονομάζεται BMW iX Flow, χρησιμοποιεί τεχνολογία ηλεκτρονικής μελάνης, η οποία συναντάται στα ηλεκτρονικά προγράμματα ανάγνωσης, για να μεταμορφώσει το εξωτερικό του αυτοκινήτου σε μια ποικιλία μοτίβων σε γκρι και λευκό. Πιο αναλυτικά, στην επιφάνεια του βρίσκονται εκατομμύρια μικροκάψουλες, οι οποίες περιλαμβάνουν λευκές και μαύρες χρωστικές ουσίες. Με τη χρήση ενός ηλεκτρικού πεδίου, το αυτοκίνητο μετατρέπεται από άσπρο σε μαύρο και το αντίστροφο, σχηματίζοντας ακόμη και σχέδια!

«Μέσα από τη χρήση της τεχνολογίας E- Ink, πετύχαμε μια πραγματικά ενεργειακά αποδοτική αλλαγή χρώματος», δήλωσε η ερευνήτρια μηχανικός της BMW, Stella Clarke. Επισήμανε ακόμη πως τα χρώματα μπορούν να συνδεθούν και με τη θερμοκρασία. Στις ηλιόλουστες μέρες για παράδειγμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί το λευκό, για να αντανακλά το φως του ήλιου, ενώ στις πιο ψυχρές το μαύρο για να απορροφά θερμότητα.

Βέβαια, η καινοτομία αυτή βρίσκεται ακόμη υπό επεξεργασία και ως ώρας τα διαθέσιμα χρώματα είναι το λευκό το μαύρο και το γκρι. Δεν αποκλείεται δηλαδή στο μέλλον να δούμε ακόμη πιο εντυπωσιακές λειτουργίες, όπως η αλλαγή χρώματος μέσω ενός κουμπιού στο ταμπλό του αυτοκινήτου, ή ακόμη και με μια χειρονομία.

BMW,CES 2022,ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home