Η Tesla έχει ανταγωνιστή και είναι Σουηδός

Η Tesla έχει ανταγωνιστή και είναι Σουηδός

Λίγο πριν μας αφήσει το 2021 η σουηδική Northvolt ανακοίνωσε πως ξεκίνησε την παραγωγή μπαταριών ιόντων λιθίου στις νέες της εγκαταστάσεις στη Σουηδία, στις οποιές έχουν επενδυθεί 12 δισ. δολάρια.

Η εταιρεία που φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί την αμερικανική Tesla στον τομέα των μπαταριών είναι η πρώτη από την Ευρώπη που θέτει σε λειτουργία μεγάλη εγκατάσταση παραγωγής μπαταριών, όπου κάθε χρόνο θα παράγονται 60 γιγαβατώρες αποθηκευμένης ενέργειας (προφανώς σε μπαταρίες).

Η Northvolt φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν ισχυρό παράγοντα στην προσπάθεια της ηπείρου μας να αφήσει πίσω της τον άνθρακα και να υιοθετήσει πιο φιλικές προς το περιβάλλον μορφές παραγωγής ενέργειας. Βεβαίως μέχρι στιγμής η προσπάθεια δεν έχει πάει πολύ καλά, αφού τα σκαμπανεβάσματα στην τιμή του ρεύματος και του φυσικού αερίου έχουν προκαλέσει ίλιγγο στους Ευρωπαίους και δεύτερες σκέψεις ως προς το αν είναι πρώιμο να μιλάμε για πλήρη απεξάρτηση από τον λιγνίτη.

Η σουηδική εταιρεία θα ξεκινήσει την εμπορική της λειτουργία το 2022 και για πελάτες της έχει, ανάμεσα σε άλλους, τις γερμανικές Volkswagen και BMW και την κινεζικών συμφερόντων Volvo.

TESLA,ΕΝΕΡΓΕΙΑ,NORTHVOLT,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home