Η QUALCO στηρίζεται στην Software Improvement Group για την απόκτηση λύσεων λογισμικού στον τομέα του Fintech

Deasy @ 15.12.2021
Η QUALCO στηρίζεται στην Software Improvement Group για την απόκτηση λύσεων λογισμικού στον τομέα του Fintech

Η Software Improvement Group (SIG), η ανεξάρτητη παγκόσμια αρχή για τη διασφάλιση ποιότητας λογισμικού, ανακοίνωσε ότι συνέβαλε στην επιτυχή εξαγορά των συστημάτων Confirm και Proxima+ της Neurosoft από την QUALCO.

Μαζί με την Code4Thought, τον τοπικό συνεργάτη της SIG στην Ελλάδα και την Κύπρο, πραγματοποίησαν τη δέουσα επιμέλεια των πληροφοριακών συστημάτων (IT Due Diligence), Confirm και Proxima+, σχετικά με τη συντηρησιμότητα, την ασφάλεια και την επεκτασιμότητα του πηγαίου κώδικα που διέπει και τις δύο λύσεις λογισμικού.

Η διεθνής εταιρεία fintech QUALCO, απευθύνθηκε στην SIG και την Code4Thought για να εντοπίσει και να  ποσοτικοποιήσει κρυμμένους επενδυτικούς κινδύνους και ευκαιρίες. Η παραδοθείσα έκθεση περιελάμβανε ποιοτικά και ποσοτικά στοιχεία για να δείξει στην QUALCO πώς τα νέα συστήματα λογισμικού θα επηρεάσουν την ικανότητά τους να τα ενσωματώσουν και να επιταχύνουν την επιθυμητή ανάπτυξη.

Σπύρος Ρετζέκας, Διευθύνων Σύμβουλος, QUALCO: «Με την εξαγορά των πλατφορμών Confirm και Proxima+ στο χαρτοφυλάκιό μας, θα είμαστε σε θέση να παρέχουμε στους πελάτες μας ολοκληρωμένες λύσεις στον τομέα της πιστωτικής διαχείρισης. Η Δέουσα Επιμέλεια πληροφοριακών συστημάτων της SIG, στην οποία προέβη ο συνεργάτης της η Code4Thought, απεδείχθη ζωτικής σημασίας καθ’ όλη τη διαδικασία εξαγοράς. Χάρις στην ενδελεχή αξιολόγηση, γνωρίζαμε ότι δεν αγοράζαμε ένα μαύρο κουτί και ότι οι πλατφόρμες μας θα ενσωματωθούν απρόσκοπτα στο υφιστάμενο τοπίο των συστημάτων λογισμικού μας.»

Luc Brandts, Διευθύνων Σύμβουλος της SIG: «Εμείς εδώ στη SIG, γνωρίζουμε ότι οι πελάτες μας οφείλουν να κατανοήσουν τι συμβαίνει σε όλο τον πηγαίο κώδικα προκειμένου να γνωρίζουν με βεβαιότητα ότι το λογισμικό που αγοράζουν μπορεί να υποστηρίξει τους στρατηγικούς στόχους του οργανισμού τους. Αυτό συνεπάγεται μία έρευνα εις βάθος η οποία ξεπερνά τις συνεντεύξεις με τους επικεφαλής της εταιρείας πληροφορικής-στόχου, την επανεξέταση της τεκμηρίωσης και ένα demo του λογισμικού. Μέσω της Δέουσας Επιμέλειας πληροφοριακών συστημάτων μας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεισφέρουμε στην υποστήριξη αυτής της συναλλαγής. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα της QUALCO!»

Γιάννης Κανελλόπουλος, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Code4Thought: «Ως συνεργάτες της SIG, διαθέτουμε το εξειδικευμένο προσωπικό και την πλατφόρμα για την εκτέλεση των δεσμεύσεων αναφορικά με τη Δέουσα Επιμέλεια πληροφοριακών συστημάτων γρήγορα, αποτελεσματικά και αποδοτικά. Η αξιολόγησή μας δεν βασίζεται σε απόψεις αλλά σε γεγονότα. Είμαστε περήφανοι που από κοινού με το συνεργάτη μας τη SIG, έχουμε επιλεγεί από την QUALCO να τους συνδράμουμε στην στρατηγική τους επένδυση.»

Περισσότερες πληροφορίες για τη δέουσα επιμέλεια πληροφοριακών συστημάτων θα βρείτε εδώ.

CODE4THOUGHT,QUALCO,ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home