Συρόμενη κάμερα για smartphones φέρνει η Oppo

Συρόμενη κάμερα για smartphones φέρνει η Oppo

Μια ακόμα τολμηρή σχεδιαστική κίνηση ετοιμάζει η κινεζική Oppo, αν κρίνουμε από το μικρής διάρκειας teaser που έδωσε στη δημοσιότητα, λίγες ημέρες πριν από το μεγάλο, δικό της event, Inno Day.

Στο συγκεκριμένο video βλέπουμε στην πλάτη ενός smartphone, άγνωστο ποιο, την ενσωμάτωση μιας συρόμενης κάμερας, που εξέρχεται από το υπόλοιπο σώμα του τηλεφώνου όταν ενεργοποιείται και επιστρέφει στην αρχική της θέση με την απενεργοποίησή της.

 

Αν και αρχικά η σκέψη μας πήγε ότι πρόκειται για κάμερα μεταβλητής εστίασης οι προδιαγραφές που εμφανίζονται στην επιφάνεια της συσκευής μας διέψευσαν. Πρόκειται για ένα φακό σταθερής εστίασης στα 50mm, που συνοδεύεται από αισθητήρα μεγέθους 1/1.56 ίντσας, με διάφραγμα f2.4. Πώς δικαιολογείται ο συρόμενος μηχανισμός τότε; Η Oppo δε δίνει κάποια διευκρίνηση, όμως υπάρχει μια λογική εξήγηση που μένει να επιβεβαιωθεί. Ο αισθητήρας είναι ασυνήθιστα μεγάλος για ένα φακό 50mm (μιλώντας πάντα για smartphones). Με το συρόμενο μηχανισμό μεγαλώνει η απόσταση φακού και αισθητήρα, οπότε προσφέρεται η δυνατότητα «να γράφει η εικόνα» σε μεγαλύτερη επιφάνεια.

Δύο ακόμα συμπεράσματα που προκύπτουν από το video:

α) ο μηχανισμός αντιλαμβάνεται αν η συσκευή έχει φύγει από τα χέρια του χρήστη και η κάμερα επιστρέφει αυτόματα στην αρχική της θέση σε μια τέτοια περίπτωση για να αποφευχθεί μια μεγαλύτερη ζημιά

β) ο μηχανισμός είναι αδιάβροχος.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές την επόμενη εβδομάδα κατά τη διάρκεια του Inno Day.

SMARTPHONES,OPPO,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home