Τέλος του 2022 σε λειτουργία το ελληνικό local zone της Amazon Web Services

Τέλος του 2022 σε λειτουργία το ελληνικό local zone της Amazon Web Services

Με ταχύτατα βήματα θα πραγματοποιηθεί η επένδυση του ελληνικού local zone της Amazon Web Services, με στόχο να είναι έτοιμο για λειτουργία στο τέλος της επόμενης χρονιάς, όπως ανέφεραν στελέχη της εταιρείας στο πλαίσιο online συνέντευξης Τύπου με Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους. Μια είδηση που έγινε γνωστή την προηγούμενη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια του re:Invent, του παγκόσμιου συνεδρίου της αμερικανικής εταιρείας.

Το σφιχτό χρονοδιάγραμμα της επένδυσης, η υλοποίησή της δηλαδή σε λιγότερο από δώδεκα μήνες μάλλον αποκλείει το σενάριο δημιουργίας του local zone σε κτιριακές υποδομές της AWS. Αντιθέτως ενισχύει το ενδεχόμενο της συνεργασίας και της φιλοξενίας του σε κάποιο εκ των data centers που κατασκευάζονται ήδη στην Ελλάδα. Πάντως κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου ο Tomaz Stachlewki, CEE Senior Solutions Architecture Manager της AWS, ανέφερε ότι περισσότερες πληροφορίες θα γίνουν γνωστές στο προσεχές διάστημα.

O Tomaz Stachlewki, CEE Senior Solutions Architecture Manager της AWS

Ωστόσο, η επένδυση της AWS στην ελληνική αγορά πιθανώς να μην περιοριστεί στο local zone. «Βλέπουμε μεγάλη προοπτική τώρα αλλά και στο μέλλον στην ελληνική αγορά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ο κ. Stachlewki, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για πρόσθετες επενδύσεις της εταιρείας σε βάθος χρόνου.

 

Τι είναι τα local zones της Amazon Web Services

Tα local zones (ή Τοπικές Ζώνες) είναι ένας τύπος υποδομής της AWS που τοποθετεί την υπολογιστική ισχύ, την αποθήκευση δεδομένων, τις βάσεις δεδομένων και άλλες επιλεγμένες υπηρεσίες πιο κοντά σε μεγάλα αστικά, βιομηχανικά και τεχνολογικά κέντρα, όπου δεν υπάρχουν σήμερα data centers της AWS. Χρησιμοποιούνται για εφαρμογές που απαιτούν πολύ γρήγορες αποκρίσεις (latency), σε ελάχιστα χιλιοστά του δευτερολέπτου, όπως χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, υβριδικά περιβάλλοντα μεταξύ των κέντρων δεδομένων των πελατών και του cloud, εφαρμογές στον χώρο της υγείας, gaming σε πραγματικό χρόνο, δημιουργία περιεχομένου πολυμέσων και ψυχαγωγίας, ζωντανή ροή βίντεο, προσομοιώσεις, εφαρμογές επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας (AR/VR) και μηχανικής μάθησης.

Μέχρι σήμερα, η AWS είχε τοπικές ζώνες αποκλειστικά στις ΗΠΑ, όμως όπως ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα, από τις αρχές του χρόνου θα ξεκινήσει η υλοποίηση περισσότερων από 30 νέων AWS Local Zones σε μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο. Οι νέες Τοπικές Ζώνες θα είναι διαθέσιμες, ξεκινώντας από το 2022, σε περισσότερες από 21 χώρες, όπως η Αργεντινή, η Αυστραλία, η Αυστρία, το Βέλγιο, η Βραζιλία, ο Καναδάς, η Χιλή, η Κολομβία, η Τσεχία, η Δανία, η Φινλανδία, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Ινδία, η Κένυα, η Ολλανδία, η Νορβηγία, οι Φιλιππίνες, η Πολωνία, η Πορτογαλία και η Νότια Αφρική, και, σε συνδυασμό με 16 Τοπικές Ζώνες στις ΗΠΑ, θα δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες της AWS να εξυπηρετούν τους τελικούς χρήστες με ακόμη χαμηλότερο χρόνο απόκρισης.

AMAZON WEB SERVICES,ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ CLOUD,AMAZON,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home