Η Apple ανέστειλε τις πωλήσεις των προϊόντων της στην Τουρκία

Αιτία η πτώση της λίρας και ο υψηλός πληθωρισμός.

Deasy @ 24.11.2021
Η Apple ανέστειλε τις πωλήσεις των προϊόντων της στην Τουρκία

Η μεγάλη πτώση της τουρκικής λίρας τις τελευταίες ημέρες σε συνδυασμό με τον πληθωρισμό στη χώρα που κινείται στα επίπεδα του 20% οδήγησαν την Apple στην απόφαση να προχωρήσει ήδη από χθες στην αναστολή των πωλήσεων των προϊόντων της στην Τουρκία.

Αν και η αμερικανική εταιρεία δεν έχει πάρει ακόμα επίσημη θέση, μια επίσκεψη ακόμα και σήμερα στο τουρκικό eshop της εταιρείας μαρτυράει την απόφασή της. Όπως μπορούμε να διαπιστώσουμε, οι επισκέπτες μπορούν να προχωρήσουν τη διαδικασία επιλογής οποιουδήποτε προϊόντος μέχρι όμως το σημείο που ζητείται η προσθήκη του προϊόντος στο καλάθι αγορών, όπου η συγκεκριμένη επιλογή είναι εδώ και μερικές ώρες ανενεργή.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας η τουρκική λίρα υποχώρησε έναντι του δολαρίου έως και 15%. Επίδοση που σε συνδυασμό με τον υψηλό πληθωρισμό δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα τόσο για τους καταναλωτές, όσο και για τις επιχειρήσεις που πρέπει να προχωρήσουν σε ανατιμήσεις προϊόντων για να προστατεύσουν τα οικονομικά τους μεγέθη. Όπως σημειώνει το σχετικό ρεπορτάζ του Reuters, ανάλογη απόφαση με εκείνη της Apple για την αναστολή των πωλήσεων έχουν λάβει και άλλες εταιρείες ηλεκτρονικών, σε μια στιγμή που συμπίπτει χρονικά με τις εκπτώσεις του Black Friday. Δηλαδή σε μια στιγμή που ενώ τα προϊόντα θα ήταν διαθέσιμα σε χαμηλότερες τιμές η πραγματικότητα πιέζει τις εταιρείες να τα ανατιμήσουν προς τα πάνω.

Έτσι στην παρούσα φάση τα δίκτυα πωλήσεων (eshops και καταστήματα) ζητούν από τους προμηθευτές να διατηρήσουν τις τιμές σταθερές και να απέχουν από αυξήσεις, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της εβδομάδας των εκπτώσεων, με μερική όμως επιτυχία.

Όπως φαίνεται η Apple δεν συγκαταλέγεται σε εκείνους τους προμηθευτές που υποχώρησαν, καταφεύγοντας όχι στην ανατίμηση αλλά στην προσωρινή αναστολή (και για άγνωστο χρονικό διάστημα) των πωλήσεών της.

ΤΟΥΡΚΙΑ,IPHONE,APPLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home