Η Sony περιορίζει την παραγωγή PlayStation 5

Η προβλέψεις παραγωγής έχουν μειωθεί κατά 1 εκατομμύριο

Η Sony περιορίζει την παραγωγή PlayStation 5

«Φρένο» στην παραγωγή μονάδων PlayStation 5 βάζει η Sony στο επόμενο οικονομικό έτος, λόγω προβλημάτων που εντοπίζονται στην προμηθευτική αλυσίδα. Συγκεκριμένα, αν και ο αρχικός στόχος ήταν τα 16 εκατ. τεμάχια έως το Μάρτιο, τώρα έχουν μειωθεί κατά 1 εκατομμύριο.

Ο κυριότερος λόγος αυτής της εξέλιξης ήταν η έλλειψη εξαρτημάτων, γεγονός που αυξάνεται συνεχώς, όπως επισήμανε και ο CFO της εταιρείας, Hiroki Totoki. Ουσιαστικά, ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του, η Sony αδυνατεί να εξασφαλίσει επάρκεια στα απαραίτητα εξαρτήματα προκειμένου να ενισχύσει τις προμήθειες στα καταστήματα.

Δίχως αμφιβολία το PlayStation 5 σημείωσε πολύ γρήγορα υψηλά ποσοστά πωλήσεων, φτάνοντας τις 10 εκατομμύρια πωλήσεις τον Ιούλιο. Παρ’ όλα αυτά, το τρέχον διάστημα οι πωλήσεις είναι αισθητά λιγότερες από τις αναμενόμενες, με αποτέλεσμα να «μένει πιο πίσω» από το PlayStation 4.

Αξίζει να σημειωθεί πως το πρόβλημα αυτό ταλανίζει και άλλες τεχνολογικές εταιρείες όπως η Nitendo, η οποία τον προηγούμενο μήνα μείωσε κατά 1,5 εκατομμύριο τεμάχια την πρόβλεψη για τις πωλήσεις της κονσόλας Switch.

SONY PLAYSTATION,SONY PLAYSTATION 5,SONY,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home