Ολοκληρώθηκε το ιστορικό ταξίδι στο διάστημα της SpaceX

Ολοκληρώθηκε το ιστορικό ταξίδι στο διάστημα της SpaceX

Πλήρως επιτυχημένη ήταν η πρώτη τουριστική διαστημική αποστολή της SpaceX, με τους τέσσερις ερασιτέχνες αστροναύτες να επιστρέφουν στη Γη τα ξημερώματα της Κυριακής.

 

Μολονότι τρίτη στη σειρά (μετά της Virgin Galactic και Blue Origin) η αποστολή της SpaceX έχει ιστορική σημασία καθώς για πρώτη φορά ερασιτέχνες αστροναύτες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν ένα τριήμερο ταξίδι σε τροχιά γύρω από τη Γη, χωρίς τη συνοδεία επαγγελματία αστροναύτη ή κοσμοναύτη.

Σε αντίθεση λοιπόν με τις άλλες δύο αποστολές, που διήρκεσαν μόλις μερικά λεπτά σε συνθήκες χαμηλής βαρύτητας, εκείνη της SpaceX έδωσε στους ταξιδιώτες μια πολύ μεγαλύτερη εμπειρία παραμονής στο διάστημα. Η Η αποστολή Inspiration4 αναχώρησε την προηγούμενη Τετάρτη από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ, με επαναχρησιμοποιούμενο πύραυλο Falcon 9 της SpaceX. Μέσα σε μόλις τρεις ώρες, η κάψουλα Resilience που μετέφερε τους ταξιδιώτες, είχε φθάσει σε ύψος τροχιάς, στα 585 χιλιόμετρα, μακρύτερα δηλαδή και από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και από το τηλεσκόπιο Χαμπλ.

Ξημερώματα Κυριακής ήταν η ώρα επιστροφής της κάψουλας στη Γη, η οποία προσθαλασσώθηκε ανοικτά της Φλόριντα, έπειτα από τρεις ημέρες στο Διάστημα. Για την επιστροφή στη Γη χρησιμοποιήθηκαν τέσσερα γιγαντιαία αλεξίπτωτα που επιβράδυναν την ταχύτητα της κάψουλας, σε έως και 24,14 χιλιόμετρα την ώρα, τη στιγμή της προσθαλάσσωσής της. Η κάψουλα και οι τέσσερις αστροναύτες ανακτήθηκαν από τα πλοία της SpaceX, που είχαν σπεύσει στην περιοχή.

SpaceX,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home