Ο παγκόσμιος Μίκης

Ο παγκόσμιος Μίκης

Η Ελλάδα αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη, ο θάνατος του οποίου έστρεψε στη χώρα μας το ενδιαφέρον όλου του κόσμου.

Αυτό το τελευταίο αποδεικνύεται όχι μόνο από τα εκτενή αφιερώματα που επιφύλαξαν για τον Μίκη τα μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης αλλά και για το πώς αντέδρασαν στην είδηση του θανάτου του οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

Με βοηθό τα Google Trends βλέπουμε την κατακόρυφη αύξηση στον όγκο αναζητήσεων για τον Μίκη Θεοδωράκη που καταγράφηκε διεθνώς την ημέρα του θανάτου του.

Mikis Theodorakis - Google Trends

Το σχετικό διάγραμμα καταγράφει αυτή την αύξηση, η οποία θυμίζουμε πως δεν είναι απόλυτη (δηλαδή δεν υπήρχαν μηδέν αναζητήσεις τη μία ημέρα και εκατό την άλλη). Τα Google Trends καταγράφουν τη μεταβολή στο ενδιαφέρον που υπάρχει για μια συγκεκριμένη λέξη-κλειδί και στην περίπτωση του Μίκη Θεοδωράκη υπήρξε μια σαφής εκδήλωση ενδιαφέροντος για τον άνθρωπο που έβαλε σε εκατομμύρια σπίτια το Άξιον Εστί και τη Ρωμιοσύνη και που σύνδεσε για πάντα το όνομα της Ελλάδας με τον Ζορμπά. Αλλωστε το τελευταίο, μαζί με τη μουσική για την ταινία Serpico, έκαναν τον Μίκη Θεοδωράκη γνωστό σε όλο τον κόσμο.

Όταν λέμε όλο τον κόσμο (σχεδόν) κυριολεκτούμε, αφού αναζητήσεις για τον Μίκη Θεοδωράκη καταγράφηκαν από τις περισσότερες χώρες για τις οποίες η Google συγκεντρώνει στοιχεία.

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home