Ούτε το Κρεμλίνο ξέρει πού χάθηκαν οι χάκερ της συμμορίας REvil

Ούτε το Κρεμλίνο ξέρει πού χάθηκαν οι χάκερ της συμμορίας REvil

Λίγες μόλις ημέρες από τότε που έγιναν διάσημοι με τις ransomware επιθέσεις τους σε μεγάλες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, οι χάκερ της ομάδας REvil εξαφανίστηκαν από προσώπου διαδικτύου και κανείς δεν ξέρει πού πήγαν.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass  αναφέρει πως το Κρεμλίνο δεν γνωρίζει αν η διαδικτυακή εξαφάνιση της ομάδας σχετίζεται με τις επικοινωνίες μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον για θέματα κυβερνοασφάλειας, επικαλούμενο εκπρόσωπο του Ρώσου προέδρου. «Δεν ξέρω τι είναι αυτή η ομάδα και πού έχει πάει» ήταν το σχόλιο του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Πρόσθεσε πως τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδας θα πρέπει να τιμωρηθούν και πως Ρωσία και ΗΠΑ θα πρέπει να συνεργαστούν. Ο Πεσκόφ ανέφερε επίσης πως οι δύο χώρες ξεκίνησαν διαβουλεύσεις σχετικά με την αντιμετώπιση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο.

Νωρίτερα την Τετάρτη, διεθνή ειδησεογραφικά μέσα κατέγραψαν τη διαδικτυακή εξαφάνιση της ομάδας, ενώ Αμερικανοί που ειδικεύονται σε θέματα κυβερνοασφάλειας εξέφρασαν επιφυλάξεις για το αν η εξαφάνιση είναι αποτέλεσμα δραστηριότητας αμερικανικών υπηρεσιών. Το CNN επισήμανε πως σε πρόσφατη επικοινωνία του ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν πως οι ΗΠΑ θα εξαπολύσουν αντίποινα εάν η Μόσχα δεν περιορίσει τη δραστηριότητα των κυβερνοεγκληματιών.

Βεβαίως η εξαφάνιση της ομάδας μπορεί να οφείλεται σε ενέργειες της Μόσχας. Μπορεί όμως να είναι και αποτέλεσμα απόφασης των ίδιων των μελών της REvil, αφού κατά το διάστημα της δραστηριότητάς τους κατόρθωσαν να αποσπάσουν από τα θύματά τους το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 11 εκατ. δολαρίων.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home