Nova: «θα είμαστε μια εντελώς διαφορετική εταιρεία σε εννέα μήνες»

Επιβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον απόκτησης της Wind.

Nova: «θα είμαστε μια εντελώς διαφορετική εταιρεία σε εννέα μήνες»

Την υπόσχεση ότι σε εννέα μήνες η Nova θα αποτελεί μια εντελώς διαφορετική εταιρεία από αυτή που γνωρίζουμε σήμερα έδωσε σήμερα η Victoriya Boklag, CEO του United Group, σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου.

Στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα τόσο η Victoriya Boklag όσο και ο διευθύνων σύμβουλος της Nova, Παναγιώτης Γεωργιόπουλος στάθηκαν στο μετασχηματισμό που πραγματοποιεί αυτό το διάστημα η εταιρεία, ο οποίος βασίζεται σε τρεις βασικούς, όπως τους χαρακτήρισαν, πυλώνες -media, παραγωγή περιεχομένου και εμπειρία πελάτη- που έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν μια σύγχρονη και ανταγωνιστική εταιρεία στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών.

Η νέα εποχή σηματοδοτείται από την αλλαγή του ονόματος από Forthnet σε Nova και την αντίστοιχη αλλαγή του λογοτύπου. Όπως επισημάνθηκε, ο όμιλος United Group έχει επενδύσει ήδη 150 εκατομμύρια ευρώ (το τελευταίο εξάμηνο), ενώ επιπλέον 50 εκατομμύρια αναμένονται να κατευθυνθούν στα ανοιχτά δίκτυα νέας γενιάς και στις υποδομές. Παράλληλα, η εταιρεία βρίσκεται στη φάση του σχεδιασμού του πενταετούς επενδυτικού πλάνου για το επόμενο διάστημα.

Τόσο η κα. Boklag όσο και ο κ. Γεωργιόπουλος θεωρούν ότι η ελληνική αγορά παρέχει το περιθώριο για την υγιή λειτουργία ενός τέταρτου παίκτη στις τηλεπικοινωνίες, με τον δεύτερο να σημειώνει ότι η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Vodafone, για τη μείωση τιμών στη μίσθωση του δικτύου κινητής για τη λειτουργία ως MVNO. «Με τις υπάρχουσες τιμές δεν μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί» τόνισε, αναφερόμενος στην περυσινή συμφωνία μεταξύ Nova και Vodafone.

Ωστόσο, ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον είχε η τοποθέτηση της Victoriya Boklag για το ενδεχόμενο απόκτησης της Wind από τον Όμιλο United Group, χαρακτηρίζοντας ως «λογικό βήμα» μια πιθανή συγχώνευση Nova/Wind.  

Η επικεφαλής του United Group στάθηκε στις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και στα περιθώρια ανόδου της τηλεπικοινωνιακής αγοράς, σημειώνοντας ότι αποτέλεσαν βασικές παράμετροι για την απόκτηση της Forthnet/Nova πέρυσι κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Αυτές οι προοπτικές και οι σημαντικές πιθανότητες που έχει η Ελλάδα να εξελιχθεί ως ένα σημαντικό περιφερειακό hub για την Νοτιοανατολική Ευρώπη, οδήγησαν και τον Όμιλο στη δημιουργία μιας ξεχωριστής εταιρείας στη χώρα μας για τη χονδρική πώληση της περιφερειακής τηλεπικοινωνιακής υποδομής του Ομίλου. «Η Ελλάδα έχει μοναδικό ταλέντο και με τις επενδύσεις που θα γίνουν εξελίσσεται σε ένα hub και διαμετακομιστικό κέντρο», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Boklag.

Ο κύριος Γεωργιόπουλος υπογράμμισε το γεγονός πως ένας σημαντικός στόχος της εταιρείας αποτελεί η εξασφάλιση πρόσβασης σε ανοιχτά NGA δίκτυα και – όπου είναι εφικτό – η κατασκευή ιδιόκτητων υποδομών ώστε η Nova να έχει τη δυνατότητα να προσφέρει έναν ιδανικό συνδυασμό γρήγορου ίντερνετ, νέων τεχνολογιών και κορυφαίου περιεχομένου αλλά και τη καλύτερη εμπειρία χρήστη σε ελληνικές επιχειρήσεις και καταναλωτές.

 

Έμφαση στο περιεχόμενο

Τα δύο υψηλόβαθμα στελέχη στάθηκαν στην έμφαση που δίνει ο Όμιλος στην ενίσχυση του περιεχομένου που θα προσφέρει η Nova. Έγινε αναφορά στις επενδύσεις, ιδιαίτερα στο αθλητικό περιεχόμενο, όπου η Nova έχει αποκτήσει νέα συμβόλαια μετάδοσης μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων. Ειδικότερα για τη Super League και το ενδεχόμενο απώλειας από τον ανταγωνισμό, η Victoriya Boklag υπογράμμισε πως υπάρχουν διαπραγματεύσεις με τις ομάδες, χωρίς το ζήτημα να έχει κλείσει για την ώρα. Σημείωσε όμως ότι «θα έχουμε πολύ καλό περιεχόμενο που θα μας δώσει νέους συνδρομητές», προσθέτοντας ότι η Super League δεν προσέθεσε νέους συνδρομητές στην εταιρεία.

Όπως έγινε γνωστό, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο η υπάρχουσα τεχνολογική πλατφόρμα που χρησιμοποιεί η Nova θα αντικατασταθεί από την πλατφόρμα EON, που έχει αναπτύξει ο ίδιος ο Όμιλος της United Group και χρησιμοποιούν το σύνολο των εταιρειών του. Είναι μια πλατφόρμα σύγχρονη, με πολύ περισσότερα χαρακτηριστικά από την υπάρχουσα, η οποία δεν πρόσφερε νέους πελάτες στη Nova, σημείωσε ο κ. Γεωργιόπουλος.

NOVA,ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home