Η Δανία έκανε τα στραβά μάτια και οι ΗΠΑ κατασκόπευαν την Ευρώπη

Η Δανία έκανε τα στραβά μάτια και οι ΗΠΑ κατασκόπευαν την Ευρώπη

Μια νέα διάσταση στην υπόθεση κατασκοπίας των Ηνωμένων Πολιτειών σε βάρος Ευρωπαίων συμμάχων τους ανέδειξε η τηλεόραση της Δανίας την περασμένη Κυριακή.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ, το 2012 έως και το 2014 οι ΗΠΑ είχαν στήσει αυτί και παρακολουθούσαν την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τον τότε υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ – Βάλτερ Σταινμαγερ και τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Πιέρ Στάινμπρουκ, μέσω των τηλεπικοινωνιακών δικτύων της Δανίας.

Όπως υποστηρίζει η δημόσια τηλεόραση της Δανίας, οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ είχαν αποκτήσει πρόσβαση σε παρόχους υπηρεσιών πρόσβασης στο διαδίκτυο που λειτουργούν στη σκανδιναβική χώρα. Δεδομένου ότι μια τέτοια παγίδευση δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τη βοήθεια κάποιου από μέσα, υπάρχουν υποψίες πως οι μυστικές υπηρεσίες της Δανίας έβαλαν το χεράκι τους για να βοηθήσουν -άγνωστο με τι ανταλλάγματα- τους Αμερικανούς συναδέλφους τους.

Η επιλογή της Δανίας δεν είναι τυχαία, καθώς η χώρα είναι ένας από τους σημαντικότερους τηλεπικοινωνιακούς κόμβους διακινώντας κίνηση τόσο για ευρωπαϊκές χώρες όσο και για τη Ρωσία. Θυμίζουμε πως οι συγκεκριμένες παρακολουθήσεις έγιναν επί των ημερών του Μπάρακ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο

ΕΥΡΩΠΗ,ΗΠΑ,ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ,ΚΥΒΕΡΝΟΑΣΦΑΛΕΙΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home