ΝΑΣΑ εναντίον Κίνας για τον… τρελό πύραυλο

ΝΑΣΑ εναντίον Κίνας για τον… τρελό πύραυλοΚατ’ αναλογία με τους Γαλάτες, το μόνο που έχουμε να φοβηθούμε είναι να μας πέσει κανένας πύραυλος στο κεφάλι. Πολλοί από εμάς ανησύχησαν για την πορεία του ανεξέλεγκτου κινεζικού πυραύλου που εδώ και αρκετές ημέρες κινείτο εκτός ελέγχου αλλά η όποια ανησυχία έλαβε τέλος με την πρόσκρουσή του στον Ινδικό Ωκεανό την Κυριακή.

Το ότι το 70% του πλανήτη μας είναι καλυμμένο από νερό λέει πως οι πιθανότητες είναι υπέρ μας. Αλλά άντε να το πεις αυτό στους κατοίκους της Ακτής του Ελεφαντοστού που πριν από περίπου έναν χρόνο, τον Μάρτιο του 2020, είδαν έκπληκτοι τα απομεινάρια ενός άλλου κινεζικού πυραύλου να σκορπίζεται στα μέρη τους, ευτυχώς χωρίς να προκαλούν τραυματισμούς.

Βεβαίως σύμπτωση επαναλαμβανομένη παύει να είναι σύμπτωση και ο επικεφαλής της ΝΑΣΑ έσπευσε να τονίσει την ανησυχία του. Ο Μπιλ Νέλσον υπογράμμισε πως οι χώρες με διαστημικά προγράμματα θα πρέπει να μειώνουν τους κινδύνους για τους ανθρώπους και την περιουσία τους κατά την «επιστροφή διαστημικών οχημάτων στη Γη». «Ξεκάθαρα η Κίνα δεν ακολουθεί τα πρότυπα ευθύνης για τα διαστημικά συντρίμμια» πρόσθεσε και κάλεσε τη χώρα να συμπεριφέρεται με ευθύνη και διαφάνεια.

Όλοι ελπίζουν (ελπίζουμε) πως η Κίνα θα έχει λάβει τα απαραίτητα διδάγματα από το νέο περιστατικό ώστε αν μην τριτώσει το κακό.

Εδώ ο κινεζικός πύραυλος καθώς κάνει ένα πέρασμα πάνω από την Ιορδανία, περίπου 24 ώρες πριν καταλήξει στον Ινδικό Ωκεανό:

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home