Δυσοίωνες προβλέψεις για τις ελλείψεις σε τσιπ

Θα πούμε το τσιπ τσιπάκι!

Δυσοίωνες προβλέψεις για τις ελλείψεις σε τσιπ

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις των μεγάλων κατασκευαστών για τις ελλείψεις σε ημιαγωγούς που έχουν ήδη προκαλέσει προβλήματα στις γραμμές παραγωγής αυτοκινήτων και ηλεκτρονικών συσκευών.

Η Cisco εκτιμά, δια του διευθύνοντος συμβούλου της Chuck Robbins, ότι η κρίση θα κρατήσει τουλάχιστον έξι μήνες ακόμα και πως οι κατασκευαστές ολοκληρωμένων κυκλωμάτων προσθέτουν επιπλέον χωρητικότητα και πως η κατάσταση θα βελτιωθεί σε 12-18 μήνες.

Αναλυτές που επικαλείται το BBC εκτιμούν πως η ζήτηση είναι 25% υψηλότερη του αναμενομένου, ενώ ο επικεφαλής της Intel, Pat Gelsinger, εμφανίστηκε περισσότερο απαισιόδοξος σε σχέση με τον συνάδελφό του της Cisco, λέγοντας πως η κρίση θα διαρκέσει τουλάχιστον άλλα δύο χρόνια.

Η αδυναμία των κατασκευαστών ολοκληρωμένων κυκλωμάτων να καλύψουν τη ζήτηση έχει ήδη επιπτώσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία όπου αρκετές μονάδες παραγωγής υπολειτουργούν ή κλείνουν προσωρινά. Την Παρασκευή η Daimler προειδοποίησε πως οι ελλείψεις θα επηρεάσουν τις πωλήσεις της, ενώ η Jaguar έκλεισε δύο μονάδες της για αυτή την εβδομάδα. Η Intel αναφέρει πως θα προχωρήσει σε επενδύσεις της τάξης των 20 δισ. δολαρίων για να αυξήσει την παραγωγικότητα σε υφιστάμενες μονάδες και για να δημιουργήσει νέες, αλλά αυτά δεν γίνονται από τη μία ημέρα στην άλλη.

CHIP,INTEL,CISCO,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home