Ξεκινάει η δημιουργία του ελληνικού οικοσυστήματος VR και AR εφαρμογών

Deasy @ 19.04.2021
Ξεκινάει η δημιουργία του ελληνικού οικοσυστήματος VR και AR εφαρμογών

Την έναρξη λειτουργίας του ελληνικού chapter του VR/AR Association ανακοίνωσαν σήμερα τα ιδρυτικά μέλη του, μια κίνηση που έχει ως στόχο τη δημιουργία και ανάπτυξη του οικοσυστήματος, που θα περιλαμβάνει όλους όσους ασχολούνται με τον τομέα της επαυξημένης/εικονικής πραγματικότητας.

Παγκοσμίως το VR/AR Association αποτελεί το μεγαλύτερο φορέα πάνω στα συγκεκριμένα πεδία, στην οποία συμμετέχουν περισσότερες από 4300 οργανισμοί και επιχειρήσεις. Στο ελληνικό chapter, ένα από τα 70 παραρτήματα που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο, ιδρυτικά μέλη του αποτελούν εταιρείες, όπως είναι η DTMH, η PowerX.tech, η Spectacle, η Wonder Immersive και η VR Productions, οι οποίες έχουν να παρουσιάσουν μία σειρά από καινοτόμα projects και εφαρμογές VR και AR. Οι εφαρμογές αυτές αξιοποιούνται από επιχειρήσεις και οργανισμούς εντός και εκτός Ελλάδας και απευθύνονται σε μία ευρεία γκάμα κλάδων όπως αυτοί της διαφήμισης, της εκπαίδευσης, της υγείας, της ασφάλειας, του αθλητισμού αλλά και του δημιουργικού περιεχομένου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η παγκόσμια αγορά του VR, του AR αλλά και του αποκαλούμενου mixed reality (MR) αναμένεται να παρουσιάσει εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια, με τους αναλυτές να αναμένουν ότι το 2023 η αξία της θα διαμορφωθεί στα 124,4 δισ. δολάρια.

Στόχος της ελληνικής προσπάθειας είναι να συνδεθεί η τοπική με την παγκόσμια κοινότητα των ανθρώπων που ασχολούνται με αυτές τις πρωτοποριακές τεχνολογίες προσελκύοντας ταλέντο που θέλει να ασχοληθεί στο πεδίο του extended reality.

Στις πρώτες ενέργειες του ελληνικού παραρτήματος περιλαμβάνονται η διενέργεια έρευνας για να διαπιστωθεί το μέγεθος της ελληνικής αγοράς, η διοργάνωση μιας ανοικτής προς το κοινό εκδήλωσης (Φθινόπωρο 2021), η συνεργασία με δημόσια και ιδιωτικά ακαδημαϊκά, ερευνητικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα που δραστηριοποιούνται στο χώρο του VR/AR, η προώθηση ελληνικών επιχειρήσεων και επαγγελματιών σε διεθνείς οργανισμούς και συνέδρια και βεβαίως η διεύρυνση των μελών του.

Την πρώτη διοικητική ομάδα απαρτίζουν οι κ.κ Τομ Κολοκυθάς (DTMH), Στάθης Μουστάκης (PowerX.tech), Ιωάννης Έξαρχος (VR Productions), Γιώργος Δαμδιμόπουλος (Spectacle) και Αλεξία Κυριακοπούλου (Wonder Immersive).

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος για το χώρο του VR/AR, μία από τις πρώτες κινήσεις του ελληνικού chapter είναι η συνεργασία με την κοινότητα του Extended Reality Athens. Το ελληνικό chapter του VR/AR Association θα είναι συνδιοργανωτής της εκδήλωσης που διοργανώνει το Extended Reality Athens στις 22 Απριλίου όπου μπορούν να συμμετέχουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται για το χώρο του VR και του AR.

AUGMENTED REALITY,VIRTUAL REALITY,AR/VR ASSOCIATION,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home