Κομισιόν: Θα έχεις τουλάχιστον ένα Gigabit ως το 2030

Deasy @ 10.03.2021
Κομισιόν: Θα έχεις τουλάχιστον ένα Gigabit ως το 2030

Τους στόχους της για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ευρώπης παρουσίασε την Τρίτη η Κομισιόν και η αλήθεια είναι πως κάποιοι από αυτούς είναι ιδιαιτέρως φιλόδοξοι.

Εως το 2030, λέει η Κομισιόν τουλάχιστον το 80% των ενηλίκων στην Ε.Ε. θα πρέπει να διαθέτει βασικές ψηφιακές δεξιότητες. Θα πρέπει να απασχολούνται 20 εκατ. ειδικοί στον τομέα των τεχνολογιών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών και θα πρέπει να αυξηθεί η παρουσία των γυναικών.

Επίσης, έως το 2030 όλα τα νοικοκυριά της ΕΕ θα πρέπει να έχουν συνδεσιμότητα gigabit και όλες οι κατοικημένες περιοχές θα πρέπει να έχουν κάλυψη 5G. Επίσης ως την ίδια χρονιά η Ε.Ε. θα πρέπει να έχει αποκτήσει τον πρώτο της κβαντικό υπολογιστή και οι βιομηχανίες της να παράγουν το 20% της παγκόσμιας παραγωγής ημιαγωγών.

Τρεις στις τέσσερις εταιρείες θα πρέπει να χρησιμοποιούν υπηρεσίες cloud και ο αριθμός των «μονόκερων» θα πρέπει να έχει διπλασιαστεί. Παράλληλα, έως το 2030, όλες οι κομβικές δημόσιες υπηρεσίες θα πρέπει να είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο· όλοι οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση στους ηλεκτρονικούς ιατρικούς φακέλους τους· και το 80 % των πολιτών θα πρέπει να χρησιμοποιεί μια λύση ηλεκτρονικής ταυτοποίησης (eID).

Βεβαίως τα λόγια είναι εύκολα και για κάποιους από τους στόχους θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν και πώς θα επιτευχθούν. Βεβαίως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βάζει τον πήχη ψηλά…

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ,ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,GIGABIT,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home