Κινεζική κυβερνοεπίθεση στην καρδιά των ΗΠΑ

Κινεζική κυβερνοεπίθεση στην καρδιά των ΗΠΑ

Δεν είναι μόνο οι ρωσικές ομάδες που έκαναν και κάνουν δύσκολη τη ζωή των αμερκανικών υπηρεσιών, εσχάτως προέκυψαν προβλήματα και από την Κίνα. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά το Σαββατοκύριακο και το μεσημέρι της Δευτέρας, περίπου 30.000 υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών που χρησιμοποιούν το Microsoft Exchange φαίνεται να έχουν πέσει θύματα hacking που φέρεται να διέπραξε κινεζική ομάδα που -ίσως- συνδέεται με το Πεκίνο.

Η υπόθεση δεν αφορά μόνο στις ΗΠΑ, αλλά έγινε γνωστή εκεί, ενώ ειδικοί σε θέματα κυβερνοασφάλειας υποστηρίζουν πως ο κατάλογος των θυμάτων περιλαμβάνει εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες του Microsoft Exchange σε όλο τον κόσμο.

Η ομάδα που είναι γνωστή ως Hafnium φαίνεται να έχει πραγματοποιήσει διάφορες επιθέσεις, χρησιμοποιώντας τα κενά στο Microsoft Exchange σε βιομηχανικές επιχειρήσεις, εκπαιδευτικά ιδρύματα, εταιρείες που συνεργάζονται με το Πεντάγωνο και σε πολλές ακόμα περιπτώσεις. Η ομοσπονδιακή υπηρεσία κυβερνοασφάλειας (CISA) εξέδωσε επείγουσα οδηγία καλώντας όλες τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να αναβαθμίσουν άμεσα τις εκδόσεις του Exchange ώστε να λάβουν την προσθήκη ασφαλείας που έχει αναπτύξει η Microsoft για προστασία από τους εισβολείς.

Το θέμα έχει φτάσει στον Λευκό Οίκο με την εκπρόσωπο Τύπου Τζιν Σπάκι να τονίζει πως το θέμα μπορεί να έχει ευρύτερες επιπτώσεις τις οποίες όμως αρνήθηκε να περιγράψει.  Σημειώνεται ότι σήμερα ή το αργότερο μέσα στην εβδομάδα η κυβέρνηση Μπάιντεν ετοιμάζεται να ανακοινώσει την επιβολή κυρώσεων σε βάρος Ρώσων για τη μεγάλη κυβερνοεπίθεση που είχε εκδηλωθεί στο τέλη του 2020 με στόχο και πάλι αμερικανικές υπηρεσίες.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΕΓΚΛΗΜΑ,ΗΠΑ,ΚΙΝΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home