Εξαιρετικό ξεκίνημα για τη σειρά Samsung Galaxy S21

Εξαιρετικό ξεκίνημα για τη σειρά Samsung Galaxy S21

Περισσότεροι από 6.000 καταναλωτές σε Ελλάδα και Κύπρο προχώρησαν στην απόκτηση ενός μοντέλου της σειράς Galaxy S21 της Samsung, σε λιγότερο από ένα μήνα από την έναρξη της κυκλοφορίας του, σηματοδοτώντας ένα εξαιρετικό ξεκίνημα για την κορυφαία σειρά smartphones της κορεατικής εταιρείας, όπως σημείωσαν τα στελέχη της κατά τη διάρκειας σημερινής online συνέντευξης Τύπου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αριθμός αυτός συνιστά μια αύξηση 50% σε σχέση με το αντίστοιχο λανσάρισμα της προηγούμενης γενιάς Galaxy S20 πριν ακριβώς ένα χρόνο. Αντίστοιχα αυξημένες ήταν και οι προπαραγγελίες των Galaxy S21 τόσο σε σύγκριση με τη σειρά S20 όσο και με τη σειρά S10, που κυκλοφόρησε πολύ νωρίτερα από την εμφάνιση της πανδημίας, άρα και το ενδιαφέρον της δεν επηρεάστηκε από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Μάλιστα, το κορυφαίο και άρα ακριβότερο μοντέλο της σειράς, το Galaxy S21 Ultra ήταν και αυτό που κυριάρχησε στις προπαραγγελίες, συγκεντρώνοντας το 61% του συνόλου.

Επιδόσεις, που σύμφωνα με τους ανθρώπους της Samsung, δίνουν στην Ελλάδα την τρίτη καλύτερη θέση στην Ευρώπη, αναφορικά με το ενδιαφέρον των καταναλωτών για τη σειρά Galaxy S21.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των καταναλωτών για τη σειρά Galaxy S21 δείχνει να συμβαδίζει και με την ανοδική τροχιά της super premium κατηγορίας των smartphones που ξεκίνησε ήδη από πέρυσι, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά συνολικά στην Ευρώπη. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασαν τα στελέχη της Samsung για το 2020 η συγκεκριμένη κατηγορία (συσκευές άνω των 1000 ευρώ) κέρδισε 3 επιπλέον ποσοστιαίες μονάδες στο μερίδιο αγοράς, αντιπροσωπεύοντας έως και το 22% της αξίας των πωλήσεων. Τάση που εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί και στην τρέχουσα χρονιά, η οποία μάλιστα εκτιμάται ότι θα κινηθεί ελαφρώς ανοδικά για το σύνολο της αγοράς. Εκτίμηση που σχετίζεται με τον υψηλότερο βαθμό ετοιμότητας της αλυσίδας διανομής και διάθεσης των προϊόντων να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερες συνθήκες της "πανδημίας", σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. 

Εξίσου ανοδική είναι και η αύξηση του ενδιαφέροντος των καταναλωτών για τα 5G smartphones. Μάλιστα, ο Δεκέμβριος του 2020 αποτέλεσε και τον καλύτερο μήνα όταν σχεδόν 1 στις 3 συσκευές (30%) που πωλήθηκαν στην ελληνική αγορά ήταν 5G, με τα στελέχη της Samsung να επισημαίνουν την ετοιμότητα της εταιρείας να ανταποκριθεί στις νέες καταναλωτικές ανάγκες. Ειδικότερα, όπως σημείωσαν, με τη νέα προσθήκη του Galaxy Α32 5G, η εταιρεία προσφέρει ήδη περισσότερες από 10 επιλογές που ξεκινούν από τα 279 ευρώ και φθάνουν έως και τα 2000 ευρώ με το Galaxy Z Fold 2.

Από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία της προηγούμενης χρονιάς για τις συνήθειες των καταναλωτών ήταν και η αύξηση του χρόνου διατήρησης μιας συσκευής, αποτέλεσμα της εξάπλωσης της πανδημίας. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ευρωπαϊκής αγοράς, ο καταναλωτής κρατάει κατά μέσο όρο μια συσκευή τα χέρια του 28,4 μήνες, χρόνος αυξημένος κατά ένα μήνα σε σύγκριση με τις αρχές του 2020.

SMARTPHONES,SAMSUNG GALAXY S21,SAMSUNG,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home