Cosmote History: πέντε χρόνια το πιο δημοφιλές κανάλι της Cosmote TV

Cosmote History: πέντε χρόνια το πιο δημοφιλές κανάλι της Cosmote TV

Δικαιωμένος για την πορεία του Cosmote History HD στην πλατφόρμα της Cosmote TV εμφανίστηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την επέτειο των πέντε χρόνων λειτουργίας του καναλιού.

Ένα κανάλι που αποτελεί και προσωπικό όραμα του επικεφαλής του ΟΤΕ, ο οποίος είχε την ιδέα της δημιουργίας του την περίοδο της οικονομικής κρίσης, ως αντίδοτο στην απαισιοδοξία και ως κληροδότημα του Ομίλου στις μελλοντικές γενιές. Όπως σημείωσε, το Cosmote History, το κανάλι που έχει ως στόχο την προβολή της ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού, παραμένει το πιο δημοφιλές κανάλι ντοκιμαντέρ της συνδρομητικής πλατφόρμας. Πρωτιά όμως που δεν συνδέεται με αντίστοιχη εισροή εσόδων, καθώς όπως έσπευσε ο ίδιος να προσθέσει, η βάση των θεατών που παρακολουθούν ντοκιμαντέρ παραμένει μικρό.

Ωστόσο, η Cosmote TV θα συνεχίσει να επενδύει στο κανάλι και στην παραγωγή πρωτότυπου περιεχομένου. Ήδη, στα πέντε χρόνια λειτουργίας του καναλιού η Cosmote TV έχει συμμετάσχει ως παραγωγός ή συμπαραγωγός σε περισσότερες από 120 παραγωγές για το Cosmote History, με το ετήσιο budget μόνο για αυτές να κινείται κατά μέσο όρο στα επίπεδα των 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Η δέσμευση της Cosmote TV στο Cosmote History συνεχίζεται και το 2021, χρονιά κατά την οποία έχουν προγραμματιστεί να προβληθούν περισσότερες από 20 νέες πρωτότυπες παραγωγές, 11 εκ των οποίων θα αφορούν την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης του 1821. Επιπλέον, η Cosmote TV είναι σε συζητήσεις με διεθνή δίκτυα για τη δημιουργία συμπαραγωγής ντοκιμαντέρ, σε συνέχεια της πρώτης τέτοιας κίνησης που έγινε την προηγούμενη χρονιά με το National Geographic για το ντοκιμαντέρ «Κέρος: Το μυστήριο των σπασμένων ειδωλίων». Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ προβλήθηκε και από το παγκόσμιο δίκτυο του National Geographic. Τέλος, μέσα στη χρονιά θα προβληθεί και η πρώτη 3D παραγωγή για το Cosmote History

Παράλληλα με τις νέες παραγωγές η Cosmote TV θα συνεχίσει και την προσπάθειά της να προσελκύσει νεανικό κοινό στο περιεχόμενο του Cosmote History. Στο πλαίσιο αυτό συνεχίζεται το πρόγραμμα δωρεάν παροχής του περιεχομένου σε ελληνικά σχολεία, με τον κ. Τσαμάζ να δηλώνει χαρακτηριστικά ότι «η πόρτα μας ήταν και παραμένει ανοιχτή για όποιο σχολείο της χώρας εκφράσει ενδιαφέρον». Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια της πανδημίας ένας σημαντικός όγκος περιεχομένου μεταφέρθηκε από τη συνδρομητική πλατφόρμα και στο YouTube κανάλι της Cosmote TV, ελεύθερο για θέαση. Κάτι αντίστοιχο θα γίνει και φέτος με δωρεάν θέαση από το YouTube επετειακών παραγωγών για την ελληνική επανάσταση.

 

Cosmote TV: επιβεβαιώνονται οι συζητήσεις με το Netflix για τη σειρά «Έτερος Εγώ»

Τα γενέθλια των πέντε χρόνων του Cosmote History συμπίπτουν και με τα 10 χρόνια λειτουργίας της συνδρομητικής πλατφόρμας Cosmote TV. Στη διάρκεια αυτών των ετών η Cosmote TV έχει αναρριχηθεί στην πρώτη θέση μεταξύ των ελληνικών συνδρομητικών πλατφορμών, διαθέτοντας μία βάση συνδρομητών που αγγίζει τους 575.000, ενώ μόλις σε ένα χρόνο λειτουργίας της streaming πλατφόρμας η βάση της έχει ξεπεράσει του 230.000 χρήστες.

Σημαντικός σταθμός στη διαδρομή της Cosmote TV, εκτός της εξασφάλισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων, όπως το Champions League, θεωρείται και η είσοδός της στην παραγωγή σειρών μυθοπλασίας. Όπως σημείωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Cosmote TV, Δημήτρης Μιχαλάκης στα τέλη Απριλίου θα ξεκινήσει η προβολή της δεύτερης τέτοιας προσπάθειας, «42 βαθμοί Κελσίου», ενώ για την σειρά «Έτερος Εγώ» (οι δύο κύκλοι της οποίας έχουν ήδη προβληθεί από την Cosmote TV) επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν συζητήσεις (χωρίς όμως να έχουν καταλήξει ακόμα) με το Netflix για την προβολή της και μέσα από τη διεθνή πλατφόρμα. Ιδιαίτερη μνεία έγινε και στην ισραηλινή σειρά Tehran, στην οποία η Cosmote TV συμμετείχε ως συμπαραγωγός, με τα τηλεοπτικά δικαιώματα να περνούν τελικά σε μια άλλη διεθνή πλατφόρμα, αυτή της Apple TV.  

COSMOTE TV,COSMOTE HISTORY,ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ,COSMOTE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home