Κόκκινη κάρτα στην τηλεργασία

Κόκκινη κάρτα στην τηλεργασία

Αρνητικά αξιολογούν οι ‘Ελληνες εργαζόμενοι την τηλεργασία και τον τρόπο που αυτή επιδρά στην επαγγελματική τους ζωή, σύμφωνα τουλάχιστον με έρευνα της Alco που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Ινστιτούτου  Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 40% των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα δηλώνει πως τηλεργάστηκε κατά την περίοδο που ίσχυαν τα περιοριστικά μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό, φαίνεται όμως πως κάθε άλλο παρά ικανοποιημένοι μένουν με την εμπειρία.

Το 40% δηλώνει πως η τηλεργασία θα επιδράσει αρνητικά στην επαγγελματική τους εξέλιξη, το 54% πως θα έχει επιπτώσεις στη διάθεση και την ψυχική τους ισορροπία και το 65% φοβάται πως θα επηρεάσει αρνητικά το ωράριο εργασίας τους. Επίσης, 54% φοβάται περιορισμό των εργασιακών δικαιωμάτων και 40% μιλάει για ενδεχόμενη μείωση της αμοιβής του. Σημειώνεται πως το 58% δηλώνει πως είδε το εισόδημά του να μειώνεται κατά τη διάρκεια της καραντίνας, ενώ  το ίδιο ποσοστό εμφανίζεται απαισιόδοξο για την εξέλιξη της αμοιβής του στο ερχόμενο εξάμηνο.

Το 52% φοβάται πως η τηλεργασία θα έχει επιπτώσεις στην προσωπική του ζωή, ενώ το 31% (δηλαδή ένας στους τρεις) βλέπει επιπτώσεις στην παραγωγικότητά του. Σχολιάζοντας την έρευνα η ΓΣΕΕ καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει σε λήψη μέτρων και, μεταξύ άλλων, «να αναπτύξει ουσιαστικό θεσμικό πλαίσιο ρύθμισης της τηλεργασίας που αναπτύσσεται με άναρχο και άδικο τρόπο».

ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ,ΕΡΓΑΣΙΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home