Samsung Galaxy S21 Series: κυκλοφορούν στις 29 Ιανουαρίου με τιμή από 899 ευρώ

Samsung Galaxy S21 Series: κυκλοφορούν στις 29 Ιανουαρίου με τιμή από 899 ευρώ

Το πιο ευέλικτο οικοσύστημα προϊόντων υπόσχεται για το 2021 η Samsung και κεντρικό κομμάτι αυτού του οικοσυστήματος είναι η νέα σειρά smartphones Galaxy S21, που περιλαμβάνει τρία μοντέλα. Η Samsung προχώρησε σήμερα στα αποκαλυπτήρια της σειράς, η οποία διακρίνεται για τα κορυφαία χαρακτηριστικά της, η οποία για πρώτη φορά υποστηρίζει και τη χρήση γραφίδας στην κορυφαία της έκδοση (S21 Ultra), ενώ το σύνολο των μοντέλων της είναι υποστηρίζουν τα 5G δίκτυα.

Τα τρία μοντέλα, Galaxy S21, Galaxy S21+ και Galaxy S21 Ultra θα κυκλοφορήσουν και στην ελληνική αγορά στις 29 Ιανουαρίου με την τιμή τους να ξεκινάει από τα 899 ευρώ και να φθάνει έως και τα 1479 ευρώ για την κορυφαία έκδοση του S21 Ultra. To μεγάλο εύρος τιμής μεταξύ τους μας δίνει και μια πρώτη αίσθηση μεταξύ των διαφορών των τριών μοντέλων, με πιο εμφανείς εκείνες της οθόνης (μέγεθος και χαρακτηριστικά) αλλά και των καμερών με τα οποία εξοπλίζονται.

 

Αισθητική ανανέωση

Η νέα σειρά Galaxy S21 διακρίνεται συνολικά για την αισθητική ανανέωσή της, με τη Samsung να φέρνει ένα φρέσκο αέρα στα υλικά κατασκευής αλλά και τα χρώματα που έχει επιλέξει, τα οποία έχουν και ένα σαφώς πιο νεανικό/μοντέρνο προσανατολισμό.

Οι χρωματικές επιλογές του Galaxy S21+.

Για τους φίλους της σειράς Galaxy S η ματ επίστρωση στην πλάτη της συσκευής είναι μάλλον ένα ευχάριστο νέο, αφού θα μειωθούν οι δαχτυλιές που ήταν εμφανείς στη γυάλινη επίστρωση της προηγούμενης γενιάς. Χαρακτηριστικό σημείο του νέου σχεδιασμού είναι η χρωματική διαφοροποίηση του χώρου που καταλαμβάνει η διάταξη της πολλαπλής κύριας κάμερας, σε σχέση με την υπόλοιπη επιφάνεια της πλάτης της συσκευής. Όπως και πέρυσι, έτσι και στη σειρά Galaxy S21, οι φακοί ξεχωρίζουν (σε ύψος) από την υπόλοιπη επιφάνεια της συσκευής.

 To Galaxy S21 Ultra

Οθόνη από 6,2 έως 6,8 ίντσες

Κάθε μοντέλο της σειράς Galaxy S21 έχει και διαφορετικό μέγεθος οθόνης, με εκείνη της στάνταρ έκδοσης S21 να φθάνει τις 6,2 ίντσες, στο S21+ να ανεβαίνει στις 6,7 ίντσες και να καταλήγει στις 6,8 ίντσες για το S21 Ultra. Παρά τη σημαντική διαφορά τους ως προς το μέγεθος, η οθόνη των δύο πρώτων μοντέλων έχει κοινά χαρακτηριστικά: τεχνολογίας Dynamic AMOLED 2X και HDR10+, υποστηρίζουν ανάλυση FHD+ με το ρυθμό ανανέωσης να ανεβαίνει στα 120Hz, προσφέροντας ομαλό browsing και πλοήγηση στο χρήστη. Ο ρυθμός ανανέωσης προσαρμόζεται αυτόματα ανάλογα με τη λειτουργία της συσκευής προσφέροντας και εξοικονόμηση της μπαταρίας.

Η οθόνη του Galaxy S21 Ultra είναι μια άλλη ιστορία, με τη Samsung να υπόσχεται την καλύτερη εμπειρία στο χρήστη: μέγεθος όπως είπαμε στις 6,8 ίντσες, τεχνολογίας Dynamic AMOLED 2X, προσφέρει 25% μεγαλύτερη φωτεινότητα (1500nits), και 50% βελτιωμένη αντίθεση (τα συγκριτικά στοιχεία αφορούν την προηγούμενη σειρά Galaxy S20). Ο ρυθμός ανανέωσης είναι και εδώ στα 120Hz, με την ανάλυση να ανεβαίνει στα επίπεδα WQHD+, ενώ η συγκεκριμένη οθόνη είναι και η μόνη που διατηρεί τα χαρακτηριστικά κυρτά πλαϊνά μέρη που συναντούσαμε στις προηγούμενες γενιές.  

Και τα τρία μοντέλα διαθέτουν αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων μέσα στην οθόνη, με τη Samsung να σημειώνει ότι αυτός καταλαμβάνει πλέον μεγαλύτερη επιφάνεια, ενώ συναντάμε και γυαλί Gorilla Glass Victus για αυξημένη αντοχή σε πτώσεις.

 

5G, Exynos 2100 και RAM έως 12GB

Ιδιαίτερα πλούσιο σε πόρους είναι και το μενού του εξοπλισμού της νέας σειράς. Όπως αναφέραμε και προηγουμένως όλα τα μοντέλα υποστηρίζουν τα 5G δίκτυα, όπως επίσης σε όλα καρδιά του συστήματος είναι ο νέος επεξεργαστής Exynos 2100 στα 5nm. Σύμφωνα με τη Samsung, το συγκεκριμένο chipset διαθέτει 20% καλύτερες επιδόσεις από τον προκάτοχό του, ενώ η GPU είναι κατά 35% πιο γρήγορη. Οι άνθρωποι της Samsung επισήμαναν επίσης και τη διαφορά ταχύτητας στη λειτουργία του ΑΙ, που βοηθά επί μέρους λειτουργίες των κινητών να εκτελούνται ακόμα και στο μισό χρόνο σε σχέση με προηγούμενα μοντέλα.

Ο επεξεργαστής συνοδεύεται από μνήμη RAM 8GB στα μοντέλα S21 και S21+, ενώ στο S21 Ultra η μνήμη ανεβαίνει στα 12GB, προσφέροντας ακόμα καλύτερες επιδόσεις. Διαφορές δεν συναντάμε στον αποθηκευτικό χώρο, ο οποίος κυμαίνεται μεταξύ 128GB και 256GB και στα τρία μοντέλα.

Αντίθετα, σημαντικές διαφορές εντοπίζονται στη χωρητικότητα της μπαταρίας, αποτέλεσμα του διαφορετικού όγκου των συσκευών. Έτσι στο Galaxy S21 η χωρητικότητα είναι 4000mAh, στο S21+ 4800mAh, ενώ στο S21 Ultra ανεβαίνει στα 5000mAh.

 

Αναβαθμισμένες κάμερες

Σημαντικά αναβαθμισμένο είναι και το σύστημα καμερών που φέρνει η νέα σειρά. Το Galaxy S21 και το Galaxy S21+ διαθέτουν ακριβώς το ίδιο σύστημα, με το Galaxy S21 Ultra να ανεβαίνει σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα. Ειδικότερα, στα δύο πρώτα μοντέλα η κύρια κάμερα διαθέτει τρεις φακούς, με τον υπερευρυγώνιο και τον ευρυγώνιο να δίνουν ανάλυση 12ΜΡ και τον τηλεφακό να δίνει ανάλυση 64ΜΡ. Σύμφωνα με τη Samsung, o συνδυασμός software και hardware προσφέρουν εξαιρετικές λήψεις κάτω από κάθε περίσταση, ενώ το ψηφιακό zoom ανεβαίνει έως και τα 30x.

Πολύ καλύτερη εμπειρία υπόσχονται και στον τομέα του video, με την ανάλυση να ανεβαίνει έως και τα 8Κ στα 30fps. Στη συγκεκριμένη ανάλυση υποστηρίζεται και η λειτουργία 8K snap, για τη λήψη φωτογραφίας υψηλής ανάλυσης κατά την αναπαραγωγή του. Το παρόν δίνει και ο οπτικός σταθεροποιητής στις αναλύσεις έως 4Κ στα 60fps.

Όμως, όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά ενδεχομένως να μην ενθουσιάζουν τόσο όσο η λειτουργία Director’s view, η οποία επιτρέπει τη εγγραφή video με δυνατότητα εναλλαγής από τον ένα φακό στον άλλο (ακόμα και τo selfie) σε πραγματικό χρόνο, με δυνατότητα προεπισκόπησης.  

Όλες οι παραπάνω λειτουργίες έρχονται και στο σύστημα καμερών του S21 Ultra, το οποίο όμως διαθέτει έναν φακό περισσότερο αλλά και ανάλυση που φθάνει έως τα 108ΜΡ στον ευρυγώνιο. Σύμφωνα με τη Samsung ο συγκεκριμένος φακός αποδίδει 64 φορές πιο πλούσια χρώματα και τρεις φορές μεγαλύτερο δυναμικό εύρος, ενώ υποστηρίζει και οπτική σταθεροποίηση.

Ο υπερευρυγώνιος δίνει ανάλυση 12ΜΡ, ενώ οι δύο τηλεφακοί δίνουν 10ΜΡ.  Η παρουσία δύο τηλεφακών φέρνει και το 100x Space Zoom, με πολύ καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με πέρυσι, ειδικά από τη στιγμή που το οπτικό zoom φθάνει το 10x, προσφέροντας απολύτως καθαρές φωτογραφίες. Βελτιωμένη έρχεται και η λειτουργία Night Mode, προσφέροντας καλύτερη ποιότητα και μειωμένο θόρυβο στις λήψεις.

 

Γραφίδα και «οικολογικό» πακέτο αγοράς

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, το Galaxy S21 Ultra είναι το πρώτο μοντέλο στη σειρά Galaxy S, που υποστηρίζει τη χρήση γραφίδας S Pen, που μέχρι το 2020 ήταν αποκλειστικό προνόμιο της σειράς Note. Η προσθήκη αυτή μάλλον μας δείχνει ότι η σειρά Note ολοκλήρωσε τον κύκλο της, με τη Samsung να ενημερώνει ότι θα φέρει τη γραφίδα και σε άλλες συσκευές που θα παρουσιάσει. Πάντως, η γραφίδα δεν περιλαμβάνεται στο πακέτο αγοράς. Θα πωλείται ξεχωριστά και θα συνοδεύεται από ξεχωριστή θήκη που θα επιτρέπει την τοποθέτησή της.

Το πακέτο αγοράς της σειράς Galaxy S θα είναι πιο λειψό φέτος, αφού και η Samsung αποφάσισε να ακολουθήσει το παράδειγμα της Apple, αποσύροντας το φορτιστή και τα ακουστικά από τη συσκευασία αγοράς για φιλοπεριβαλλοντικούς λόγους.

Η διάθεση της σειράς Galaxy S21 ξεκινάει στις 29 Ιανουαρίου, όμως οι προπαραγγελίες μάλλον θα ξεκινήσουν από σήμερα. Οι τιμές για καθένα από τα μοντέλα έχουν ως εξής:

-          Galaxy S21 128GB/256GB: 899/949 ευρώ

-          Galaxy S21+ 128GB/256GB: 1.099/1149 ευρώ

-          Galaxy S21 Ultra 128/256/512: 1.299/1.349/1.479 ευρώ (με τις προπαραγγελίες δωρεάν τα Samsung Galaxy Buds Pro)

 

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home