Άνοιξε η πλατφόρμα για ραντεβού για το εμβόλιο του κορωνοϊού

Deasy @ 12.01.2021
Άνοιξε η πλατφόρμα για ραντεβού για το εμβόλιο του κορωνοϊού

Ανοιχτή είναι πλέον για τους πολίτες η πλατφόρμα emvolio.gov.gr, για τον προγραμματισμό ραντεβού για το εμβόλιο του κορωνοϊού, με την πρώτη ομάδα να αφορά εκείνους άνω των 85 ετών.

Με το άνοιγμα της πλατφόρμας συμπληρώνονται πλέον όλες οι πιθανές επιλογές για τους πολίτες, οι οποίες είναι: μέσω γραπτού μηνύματος και της άυλης συνταγογράφησης, μέσω φαρμακείων και ΚΕΠ και μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr.

Ειδικότερα, για το emvolio.gov.gr ισχύει:

Οι πολίτες θα πρέπει να ελέγξουν τη τη δυνατότητα και προτεραιότητα εμβολιασμού την τρέχουσα περίοδο και εν συνεχεία να ακολουθήσουν το link emvolio.gov.gr/app στον οποίο τους παραπέμπει η πλατφόρμα, για να προγραμματίσουν το ραντεβού. H σύνδεση γίνεται με τους κωδικούς TAXISNET και εν συνεχεία επιβεβαιώνουν ότι τα στοιχεία τους είναι ορθά (ή προχωρούν σε διορθώσεις) για να συνεχίσουν στο επόμενο βήμα.

Στη συνέχεια επιλέγουν το εμβολιαστικό κέντρο και την ημερομηνία που τους εξυπηρετεί για την πρώτη δόση και αμέσως μετά εμφανίζονται στην οθόνη οι προτεινόμενες κοντινές ημερομηνίες (στην επιλεγμένη) και οι ζώνες ώρας, με χρωματικές σημάνσεις για τη διαθεσιμότητα (πράσινο για πολλά διαθέσιμα ραντεβού, κίτρινο για αρκετά, πορτοκαλί για λίγα και γκρι για μη διαθέσιμα).

Με την επιλογή της ζώνης ώρας, οι πολίτες επαναλαμβάνουν τη διαδικασία για το δεύτερο ραντεβού/δόση με τα ίδια βήματα (εμβολιαστικό κέντρο, ημερομηνία, ζώνη ώρας), με το σύστημα να μη δίνει τη δυνατότητα επιλογών σε ημερομηνίες, εκτός της ενδεδειγμένης χρονικής απόστασης των δύο δόσεων.  

Όταν ολοκληρώσουν και αυτό το βήμα η οθόνη εμφανίζει όλα τα στοιχεία και των δύο ραντεβού για ένα τελικό έλεγχο και επιβεβαίωση. Με την οριστική του επιβεβαίωση εμφανίζεται η σελίδα επιτυχούς ολοκλήρωσης, με τα στοιχεία των ραντεβού, τον κωδικό εμβολιασμού και ένα QR code. Οι πολίτες καλούνται να εκτυπώσουν τη συγκεκριμένη σελίδα ή να σημειώσουν τον κωδικό εμβολιασμού, με τον οποίο θα πρέπει να πάνε στο ραντεβού (έχοντας και την ταυτότητα) για να εμβολιαστούν.

 

Οι υπόλοιποι τρόποι για τον προγραμματισμό

Αν οι πολίτες είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση λαμβάνουν δύο SMS που περιέχουν τα απαραίτητα στοιχεία (κωδικό εμβολιασμού, ημέρα, ώρα και τόπο για το ραντεβού) της προκράτησης. Στα συγκεκριμένα μηνύματα αναγράφεται ένας κωδικός τον οποίο οι πολίτες καλούνται να στείλουν μέσα σε 72 ώρες στο 13034, εφόσον συμφωνούν. Αν δεν τους εξυπηρετούν θα πρέπει να ακολουθήσουν τη διαδικασία που θα έκαναν αν δεν ήταν εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, δηλαδή είτε με φυσική παρουσία, είτε ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr (ταυτόχρονα απελευθερώνεται η θέση της προκράτησης). Αν από την άλλη πλευρά συμφωνούν και στείλουν το SMS με τον κωδικό λαμβάνουν απάντηση από το EMVOLIO για την επιτυχή επιβεβαίωση.

Οι πολίτες μπορούν να εξυπηρετηθούν μέσω φαρμακείων και ΚΕΠ είτε αυτοπροσώπως (με την ταυτότητα και τον ΑΜΚΑ) είτε μέσω τρίτων (οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους τα απαραίτητα έγγραφα και εξουσιοδοτήσεις). Έπειτα με τον κωδικό που λαμβάνουν πηγαίνουν με αυτόν τον κωδικό και την ταυτότητά τους στο εμβολιαστικό κέντρο.

 

Δυνατότητα μίας αλλαγής ραντεβού

Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μία αλλαγή ραντεβού αλλά θα πρέπει να γίνει τουλάχιστον τρεις ημέρες πριν το ορισμένο. Σε περίπτωση που οι πολίτες ανήκουν στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο και δεν έχουν ΑΜΚΑ ή ο αριθμός ΑΜΚΑ τους δεν μπορεί να αναγνωριστεί από το σύστημα, τότε μεταβαίνουν στην σελίδα «Αίτηση εξέτασης στοιχείων» (emvolio.gov.gr/aitisi). Κατόπιν συμπλήρωσης όλων των απαραίτητων πεδίων και επιλογής της υποβολής, αποστέλλεται αίτημα για εξέταση από αρμόδια επιτροπή. Κατόπιν εξέτασης του αιτήματος, και βάσει της απόφασης της αρμόδιας επιτροπής, θα δοθεί δυνατότητα στους συγκεκριμένους πολίτες να συνδεθούν στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr και να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home