Τηλεργασία μέχρι το Σεπτέμβριο του 2021 στη Google

Δοκιμή ευέλικτου εβδομαδιαίου μοντέλου εργασίας.

Τηλεργασία μέχρι το Σεπτέμβριο του 2021 στη Google

Στη διατήρηση της τηλεργασίας μέχρι τουλάχιστον το Σεπτέμβριο του 2021 προχωράει η Google, επεκτείνοντας το μοντέλο της απομακρυσμένης (από το γραφείο) εργασίας κατά μερικούς μήνες, σε σχέση με την προηγούμενή της απόφαση.

Ο αμερικανικός κολοσσός ήταν μία από τις πρώτες πολυεθνικές εταιρείες, που από τα μέσα του προηγούμενου Μαρτίου προχώρησαν στην τηλεργασία στο σύνολο των χωρών που δραστηριοποιείται, κάτω από την απειλή της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Από τότε μέχρι και σήμερα η εταιρεία φαίνεται να έχει επεκτείνει το συγκεκριμένο μοντέλο κατά αρκετούς μήνες, καθώς ο αρχικός χρονικός ορίζοντας για την επάνοδο στα γραφεία αφορούσε τον Ιανουάριο του 2021, εν συνεχεία το καλοκαίρι του 2021 για να έχουμε πλέον τη νέα επέκταση μέχρι και τουλάχιστον το Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς.

Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times η Google φέρεται να εξετάζει ένα νέο ευέλικτο μοντέλο εργασίας, όταν είναι πλέον ασφαλής η επιστροφή των υπαλλήλων στα γραφεία. Το δημοσίευμα επικαλείται επιστολή του επικεφαλής του αμερικανικού κολοσσού, Sundar Pichai, στους υπαλλήλους, με βάση την οποία η Google δοκιμάζει ένα μοντέλο που θα συνδυάζει τρεις ημέρες εργασίας στο γραφείο και δύο από το σπίτι. Όπως σημειώνει ο Sundar Pichai ένα τέτοιο μοντέλο ενδεχομένως να προσφέρει καλύτερη ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής για τους υπαλλήλους της Google, αυξάνοντας ταυτόχρονα την παραγωγικότητα αλλά και διατηρώντας τη συνεργασία μεταξύ των μελών μιας ομάδας. Άλλωστε, δεν είναι λίγες οι έρευνες που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, που εκτιμούν ότι ένα τέτοιο ευέλικτο μοντέλο θα αποτελέσει την ιδανική λύση για την επόμενη ημέρα μετά τον κορωνοϊό.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home