Χάκερς στοχεύουν την αλυσίδα διανομής των εμβολίων κατά του κορονοϊού

Deasy @ 03.12.2020
Χάκερς στοχεύουν την αλυσίδα διανομής των εμβολίων κατά του κορονοϊού

Συναγερμό σήμανε η IBM, η οποία προειδοποίησε χθες ότι ομάδες χάκερ έχουν ήδη βάλει στο στόχαστρό τους τις εταιρείες που εμπλέκονται στην αλυσίδα διανομής των εμβολίων κατά του νέου κορονοϊού.

Η προειδοποίηση έρχεται μετά από μελέτη της IBM, τα ευρήματα της οποίας δείχνουν ότι ήδη ομάδες κυβερνοεγκληματιών δημιουργούν εκστρατειών με phising emails, που έχουν κατά κύριο λόγο στόχο οργανισμούς που σχετίζονται με το εμβόλιο και κυρίως εκείνες τις εταιρείες που διατηρούν τα εμβόλια σε συνθήκες ψύξης κατά τη μεταφορά τους από τα εργοστάσια.  Ένας ιδιαίτερα ευαίσθητος κρίκος στην αλυσίδα της διανομής, καθώς τα εμβόλια πρέπει να διατηρηθούν ακόμα και σε θερμοκρασίες -70 βαθμών κελσίου.

Μάλιστα, όπως σημειώνει σε δημοσίευμά του το Reuters, η μελέτη ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά της αμερικανικής υπηρεσίας ασφάλειας, η οποία προειδοποίησε ήδη τα μέλη της εθνικής αποστολής εμβολίων για τους πιθανούς κινδύνους που διατρέχουν.

Σύμφωνα με την ΙΒΜ, μία από τις πρώτες εταιρείες που αποτέλεσαν στόχο αυτών των κακόβουλων εκστρατειών ήταν η κινεζική  Haier Biomedical, που ειδικεύεται στην μεταφορά εμβολίων και αποθήκευση βιολογικών δειγμάτων. Μεταξύ των περίπου 10 οργανισμών που δέχθηκαν phising emails συμπεριλαμβάνεται επίσης και η Γενική Διεύθυνση Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία χειρίζεται φορολογικά και τελωνειακά ζητήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει συμβολή στον καθορισμό κανόνων για την εισαγωγή εμβολίων.

Άλλοι στόχοι αφορούν εταιρείες που εμπλέκονται στην κατασκευή ηλιακών συλλεκτών, που χρησιμοποιούνται για την τροφοδοσία των ψυγείων των εμβολίων σε χώρες με θερμά κλίματα αλλά και πετροχημικών προϊόντων, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή ξηρού πάγου.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΕΓΚΛΗΜΑ,ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home