Παράταση ζωής μίας εβδομάδας στο TikTok

Deasy @ 20.09.2020
Παράταση ζωής μίας εβδομάδας στο TikTok

Μία ημέρα πριν την εφαρμογή της απαγόρευσης στο κατέβασμα του TikTok στις ΗΠΑ, η δημοφιλής εφαρμογή πήρε μια παράταση ζωής μίας εβδομάδας. Η είδηση έρχεται από το αμερικανικό Υπουργείο Εμπορίου, το οποίο ανακοίνωσε ότι λόγω θετικών εξελίξεων σε μια ενδεχομένη συμφωνία μεταξύ Oracle και ByteDance (μητρικής του TikTok) η απαγόρευση πάει πίσω μία εβδομάδα, δηλαδή στις 27 Σεπτεμβρίου, αν και εφόσον και σ’ αυτό το διάστημα δεν υπάρξει οριστική συμφωνία.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις προχθές το ίδιο όργανο (δηλαδή το αμερικανικό Υπουργείο Εμπορίου) είχε ανακοινώσει ότι προχωράει στο πάγωμα των downloads του TikTok στην αμερικανική επικράτεια, επιβάλλοντας στα μεγάλα app stores των Google και Apple να κόψουν τη διάθεση της εφαρμογής. Κατά συνέπεια αν κάποιος κάτοικος των ΗΠΑ ήθελε να κατεβάσει την εφαρμογή δεν θα είχε τη δυνατότητα, ενώ οι παλιοί χρήστες δεν θα μπορούσαν κατεβάσουν πιθανά update. Την ίδια ημέρα (Παρασκευή) είχε επίσης γίνει γνωστό ότι το μέτρο αυτό έδινε διορία στην ByteDance να βρει μια αποδεκτή λύση για την πώληση της αμερικανικής δραστηριότητας του TikTok μέχρι τις 12 Νοεμβρίου. Σε διαφορετική περίπτωση από τότε και έπειτα θα εφαρμοζόταν ολοκληρωτικός αποκλεισμός στην πρόσβαση στην εφαρμογή, για παλιούς και νέους χρήστες.

Η νέα είδηση αποτελεί μια ανατροπή των δεδομένων, με τον πρόεδρο Τραμπ να δηλώνει ότι δίνει την ευχή του σε ένα ενδεχόμενο deal της κινεζικής εταιρείας με την Oracle. Σχεδόν ταυτόχρονα, η Oracle ανακοίνωνε ότι θα αποκτούσε το 12,5% του μετοχικού κεφαλαίου του TikTok, παρέχοντας την τεχνολογία cloud για την εφαρμογή για τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών. Η ανακοίνωση της Oracle επιβεβαιώθηκε και από την πλευρά του TikTok, το οποίο στη δική του ανακοίνωση πρόσθεσε ότι συνεργάζεται και με την αμερικανική Walmart. «Τόσο η Oracle όσο και η Walmart θα συμμετέχουν σε ένα γύρο χρηματοδότησης, μέσω του οποίου θα αποκτήσουν συνολικά το 20% του μετοχικού κεφαλαίου» ανέφερε η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι θα ακολουθήσει και διαδικασία εισαγωγής στο χρηματιστήριο. Τέλος, το TikTok υποσχέθηκε ότι θα αποκτήσει κεντρικά γραφεία στις ΗΠΑ όπως επίσης και ότι θα δημιουργήσει 25.000 νέες θέσεις εργασίας στη χώρα.

TIKTOK,ΗΠΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home