Οι ΗΠΑ απαγορεύουν το κατέβασμα των TikTok και WeChat

Οι ΗΠΑ απαγορεύουν το κατέβασμα των TikTok και WeChat

Με εντολή (ποιου άλλου) Ντόναλντ Τραμπ το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου αναμένεται να απαγορεύσει την εγκατάσταση των εφαρμογών  TikTok και  WeChat από χρήστες που βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όσοι έχουν ήδη εγκατεστημένες τις δύο εφαρμογές θα μπορούν μεν να τις χρησιμοποιούν αλλά δεν θα μπορούν να λαμβάνουν updates, τουλάχιστον μέχρι να αλλάξει γνώμη ο Αμερικανός πρόεδρος.

Περισσότερα προβλήματα θα έχουν όσοι Αμερικανοί χρησιμοποιούν την εφαρμογή επικοινωνίας WeChat, καθώς απαγορεύεται η φιλοξενία αλλά και η μετάδοση δεδομένων που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη εφαρμογή.  Σύμφωνα με τον υπουργό Εμπορίου Γουίλμπορ Ρος που μίλησε στο Fox, το αγαπημένο κανάλι του Ντόναλντ Τραμπ, η ίδια απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ και για το ΤικΤοκ από τις 12 Νοεμβρίου. Μέχρι τότε όμως θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τον ρόλο του κηδεμόνα που επιχειρεί να αναλάβει η Oracle για την εφαρμογή στις ΗΠΑ.

Βεβαίως αν έχεις TikTok ή (χλωμό το βλέπουμε αλλά ποτέ δεν ξέρεις) WeChat και είσαι στην Ευρώπη δεν έχεις να ανησυχήσεις για κάτι. Αλλά αν έχεις φιλαράκια στις ΗΠΑ και δεν μπορούν να σου απαντήσουν από κάποια στιγμή και μετά, μην θυμώσεις και μην παρεξηγηθείς, τα παράπονά σου στον Λευκό Οίκο.

Η κίνηση έρχεται καθώς έληξε χθες η διορία που είχε δώσει η κυβέρνηση Τραμπ στην ByteDance για την πώληση της αμερικανικής δραστηριότητας του TikTok. Στις αρχές της εβδομάδας φάνηκε να υπάρχει φως στο τούνελ με τα δημοσιεύματα να θέλουν την Oracle να κερδίζει αυτή τη μάχη, όμως το καθεστώς της συμφωνίας δεν άρεσε στην αμερικανική κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, βάσει της συμφωνίας στην οποία φέρονται να είχαν καταλήξει οι δύο πλευρές (Oracle και ByteDance) η Oracle θα αποτελούσε ένα είδος αξιόπιστου συνεργάτη της ByteDance, λειτουργώντας ως «εγγυήτρια δύναμη» για τα προσωπικά δεδομένα των Αμερικανών χρηστών και πως αυτά διαχειρίζονται. Όμως αυτή η συνεργασία δεν συμπεριλάμβανε και εξαγορά του TikTok, κάτι που ήταν η επιθυμία της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Κατά συνέπεια η κινεζική ByteDance έχασε το χρονικό παράθυρο για να βρει μια λύση, με αποτέλεσμα την ανακοίνωση του σημερινού μέτρου, που θα τεθεί σε ισχύ από την Κυριακή, επιβάλλοντας σε Google και Apple να κόψουν την εφαρμογή από τα καταστήματα εφαρμογών.

WECHAT,TIKTOK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home