Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επανδρωμένη διαστημική αποστολή της SpaceX και της NASA

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επανδρωμένη διαστημική αποστολή της SpaceX και της NASA

Με την χθεσινή προσθαλάσσωση της κάψουλας Demo 2 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη επανδρωμένη διαστημική αποστολή της SpaceX σε συνεργασία με τη NASA.

Οι δύο αστροναύτες Bob Behnken και Doug Hurley επέστρεψαν ασφαλείς χθες βράδυ στη Γη, μετά την προσθαλάσσωση της κάψουλας στον κόλπο του Μεξικό, μετά από δύο περίπου μήνες, παραμονής στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, στην πρώτη επανδρωμένη αποστολή που πραγματοποιήθηκε από αμερικανικό έδαφος μετά το 2011.

Η SpaceX κέρδισε το στοίχημα να αποτελέσει την πρώτη ιδιωτική εταιρεία που θα έφερνε εις πέρας την πρόκληση αυτή, ξεκινώντας ένα νέο κεφάλαιο στην περαιτέρω εξερεύνηση του διαστήματος.

Η προσθαλάσσωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στις 11 το βράδυ ώρα Ελλάδας, με την κάψουλα Demo 2 να αντέχει με επιτυχία την τριβή της ατμόσφαιρας και τις αυξημένες θερμοκρασίες, που ξεπέρασαν τους 1900 βαθμούς κελσίου. Στο τελικό στάδιο της επιστροφής ξεδιπλώθηκαν τέσσερα μεγάλα αλεξίπτωτα, κατεβάζοντας την ταχύτητα κάτω από τα 30 χιλιόμετρα την ώρα, προκειμένου να επιτευχθεί με ασφάλεια η επιστροφή των αστροναυτών.

Πανευτυχής και ο Elon Musk, ο οποίος αναφέρθηκε στις δυσκολίες και προκλήσεις της αποστολής κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του στη NASA TV, προσθέτοντας ότι παρόλο που δεν είναι θρήσκος, βρήκε τον εαυτό του να προσεύχεται στη διάρκεια αυτών των δύο μηνών.

Η ολοκλήρωση της αποστολής σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για τη SpaceX, η οποία αναμένεται να πάρει την πιστοποίηση από τη NASA για την πραγματοποίηση τακτικότερων διαστημικών ταξιδιών αστροναυτών αλλά και ιδιωτών στο απώτερο μέλλον.

 

SpaceX,NASA,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home