Μεταξύ απαγόρευσης και Microsoft το TikTok στις ΗΠΑ

Μεταξύ απαγόρευσης και Microsoft το TikTok στις ΗΠΑ

Η απειλή της απαγόρευσής του στις ΗΠΑ συνεχίζει να υφίσταται σαν δαμόκλειο σπάθη πάνω από το TikTok, με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να είναι έτοιμος να υπογράψει διάταγμα αποκλεισμού, κατόπιν «έρευνας» των αμερικανικών αρχών, σύμφωνα με την οποία η δημοφιλής εφαρμογή μοιράζει δεδομένων των χρηστών στο κινεζικό κράτος.

Η πρώτη απειλή έγινε γνωστή την Παρασκευή, με τα αμερικανικά Μέσα να αναφέρουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ενημέρωσε τους ρεπόρτερ μέσα στο προεδρικό αεροσκάφος για την πρόθεσή του να εκδώσει σχετικό διάταγμα ήδη από το Σάββατο. Μέχρι στιγμής η απειλή δεν έχει ενεργοποιηθεί, όμως με βάση νεότερα δημοσιεύματα, αντίστοιχες δηλώσεις έκανε και την Κυριακή ο Υπουργός Εξωτερικών της ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, σύμφωνα με τις οποίες η αμερικανική κυβέρνηση θα προχωρήσει σε διάταγμα μέσα στις προσεχείς ημέρες εναντίον όλων των κινεζικών εταιρειών software, που «ταΐζουν» με δεδομένα το κινεζικό κράτος, απειλώντας την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Ωστόσο, αν και ακόμα δεν έχουν εκδοθεί τα σχετικά διατάγματα η απειλή που αιωρείται πάνω από το TikTok φαίνεται να έχει ενεργοποιήσει εξελίξεις, με την μητρική εταιρεία να εξετάζει το ενδεχόμενο να πωλήσει την αμερικανική δραστηριότητα του TikTok σε αμερικανικά χέρια, προκειμένου να εξασφαλίσει τη λειτουργία του. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η ByteDance εμφανιζόταν αρχικά να πωλήσει μέρος αυτής της δραστηριότητας και όχι το 100%, με το Λευκό Οίκο να αρνείται τη «μεσοβέζικη» λύση. Νεότερες πληροφορίες, που προέρχονται από το Reuters, θέλουν τελικά την ByteDance να συμφωνεί για την πώληση του 100%, με τη Microsoft να εμφανίζεται ως η εταιρεία που θα προχωρήσει στην εξαγορά αυτή, με τον Λευκό Οίκο να αφήνει το παραθυράκι μόνο στους Αμερικανούς επενδυτές του TikTok την ευκαιρία να συμμετέχουν μειοψηφικά στην εξαγορά. Περίπου το 70% των εκτός Κίνας επενδυτών στην ByteDance, προέρχονται από τις ΗΠΑ, σημειώνει το δημοσίευμα.

Με βάση τα τελευταία σενάρια η Microsoft, στην οποία ανήκει και το Linkedin από το 2016, θα είναι υπεύθυνη για την προστασία των δεδομένων των Αμερικανών χρηστών. Tην εφαρμογή TikTok χρησιμοποιούν περίπου 100 εκατομμύρια χρήστες στις ΗΠΑ.

TIKTOK,ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ,ΕΞΑΓΟΡΕΣ-ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home