Στο στάδιο δοκιμών σε δημόσιους δρόμους μπαίνει το Sony Vision S

Στο στάδιο δοκιμών σε δημόσιους δρόμους μπαίνει το Sony Vision S

Έξι μήνες περίπου μετά την πρώτη του παρουσίαση μπροστά σε κοινό, στη CES 2020, το πρωτότυπο αυτοκίνητο της Sony, Vision S, θα μπει σύντομα στη διαδικασία δοκιμών σε δημόσιους δρόμους στην Ιαπωνία, μία κίνηση που δείχνει ότι τα πλάνα της ιαπωνικής εταιρείας είναι μάλλον πολύ μεγαλύτερα από το να αναδειχθεί η ηγετική της θέση στο χώρο της τεχνολογίας μέσα από ένα concept αυτοκίνητο. Αντιθέτως, υποδεικνύει ότι το Sony Vision S μπορεί να αποτελέσει το εισιτήριο του ιαπωνικού κολοσσού στο χώρο της αυτοκίνησης.

Οι νέες πληροφορίες για το πρωτότυπο αυτοκίνητο της Sony έρχονται από ένα video που αναρτήθηκε στο YouTube και όπως διαβάζουμε στο gocar.gr το Vision S έφθασε στο Τόκιο για περαιτέρω εξέλιξή του σε συγκεκριμένα πεδία (γίνεται αναφορά στους αισθητήρες και τον ήχο), ενώ μέσα στη τρέχουσα χρονιά δρομολογείται και η εμφάνισή του στους δημόσιους δρόμους για τη διαδικασία των δοκιμών.

 

Το ηλεκτρικό της Sony είναι ελαφρώς μικρότερο σε διαστάσεις από ένα Tesla Model S, παρά το μακρύτερο μεταξόνιο. Προσφέρει ένα τετραθέσιο αμάξωμα, τύπου fastback, το οποίο κινείται από δύο ηλεκτροκινητήρες, ένα σε κάθε άξονα. Η συνολική απόδοση φτάνει τους 545 ίππους, οι οποίοι με την σειρά τους χαρίζουν στο Vision-S επιτάχυνση από στάση 0-100 km/h, σε 4,8 sec και τελική ταχύτητα 240 km/h. Το αυτοκίνητο θα εξοπλίζεται με συστήματα όπως ημιαυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2 με αισθητήρες ραντάρ τελευταίας τεχνολογίας, κάμερες, cruise control, αυτόματη διατήρηση λωρίδας, όπως και σύστημα αυτόνομου παρκαρίσματος. Ακόμα, το όχημα θα υποστηρίζει 5G συνδεσιμότητα και ασύρματες αναβαθμίσεις λογισμικού, γεγονός που θα μπορούσε να συντελέσει στην αύξηση των δυνατοτήτων αυτόνομης οδήγησης στο Level 4 ή ακόμα υψηλότερα. Πληροφορίες για την αυτονομία του Sony Vision S δεν έχουν γίνει γνωστές.

Το Sony Vision S δημιουργήθηκε με τη συνεργασία εταιρειών, όπως η Bosch, η Nvidia, η Qualcomm και η Continental.

Πηγή: gocar.gr

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home