Ηλεκτρικό αυτοκίνητο παρουσίασε η Sony στη CES 2020

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο παρουσίασε η Sony στη CES 2020

Το κερασάκι της συνέντευξης Τύπου της Sony στην έκθεση CES 2020 ήρθε λίγο πριν την ολοκλήρωσή της, με την ιαπωνική εταιρεία να εκπλήσσει το κοινό, επιδεικνύοντας ένα νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Το Sony Vision-S είναι ένα πρωτότυπο όχημα, μέσω του οποίου η ιαπωνική εταιρεία θέλει περισσότερο να αναδείξει την ηγετική της θέση στο χώρο της τεχνολογίας και πολύ λιγότερο να αποτελέσει ένα εμπορικό αυτοκίνητο, που θα μπορεί στο μέλλον κάποιος να αγοράσει. Το ενδεχόμενο λοιπόν να δούμε τη Sony να πουλάει και αυτοκίνητα στο μέλλον μάλλον θα πρέπει να αποκλειστεί.

Ενδεικτικά ήταν τα λόγια του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, Kenichiro Yoshida. «Αυτό το πρωτότυπο ενσαρκώνει την συνεισφορά μας στο μέλλον της μετακίνησης» ανέφερε. Στην πράξη, στο Sony Vision-S η εταιρεία κάνει επίδειξη των ποικίλλων λύσεων που μπορεί να προσφέρει σε ένα μελλοντικό αυτοκίνητο. Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Sony διαθέτει 33 αισθητήρες, εξωτερικούς αλλά και εσωτερικούς, widescreen οθόνες στο εσωτερικό του, με το ηχοσύστημα να παράγει ήχο 360 μοιρών, είναι μονίμως online, διαθέτει τεχνολογίες ΑΙ και προσφέρει τηλεπικοινωνιακές και λύσεις cloud. Όσον αφορά στις επιδόσεις του το Sony Vision-S, χάρη στους δύο ηλεκτροκινητήρες του, μπορεί να επιταχύνει από 0-100km σε 4,8 δευτερόλεπτα.

Μερικά από τα ονόματα με τα οποία συνεργάστηκε η Sony για το πρωτότυπο όχημα είναι η Blackberry, η Bosch, η Nvidia (στο χώρο της τεχνολογίας), η Μagna (προμηθευτής της EV πλατφόρμας) και η Continental (ελαστικά).

 

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home