Επίθεση ransomware στην Garmin προκαλεί προβλήματα σε συσκευές και συστήματα

Επίθεση ransomware στην Garmin προκαλεί προβλήματα σε συσκευές και συστήματα

Σε επίθεση ransomware οφείλεται η διακοπή λειτουργίας πολλών υπηρεσιών της Garmin σε όλο τον κόσμο την προηγούμενη Πέμπτη. Αν και αρχικά η ευθύνη για τη διακοπή που παρουσιάστηκε έκανε λόγο για «τεχνικής φύσεως προβλήματα» όπως διέρρευσε αργότερα, ακόμα και από υπαλλήλους της εταιρείας στο Twitter, η αιτία ήταν μια πολύ μεγάλη επίθεση ransomware WastedLocker από το γνωστό γκρουπ Evil Corp.

To μέγεθος της επίθεσης ήταν τέτοιο που όπως έγινε γνωστό παρουσιάστηκε διακοπή λειτουργίας της υπηρεσίας Garmin Connect, που καταγράφει τις επιδόσεις της άσκησης των χρηστών, της πλατφόρμα flyGarmin, που αφορά τις συσκευές αεροπλοΐας, του site garmin.com, της υπηρεσίας εξυπηρέτησης πελατών, ενώ οι γραμμές παραγωγής της εταιρείας στην Ταϊβάν παρέμειναν κλειστές για τουλάχιστον ένα 48ωρο. Μάλιστα, ακόμα και σήμερα, Δευτέρα και τέσσερις μέρες μετά την επίθεση, η υπηρεσία Garmin Connect εμφανίζεται εκτός λειτουργίας, ενώ μέχρι και χθες Δευτέρα οι επίσημοι λογαριασμοί της εταιρείας σε Facebook και Twitter εξέφραζαν τη λύπη τους για την αναστάτωση που έχει προκληθεί στους χρήστες.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης του κοινού η εταιρεία έχει ενεργοποιήσει μία νέα σελίδα στο site της με στοιχεία και απαντήσεις σε πιθανές ερωτήσεις των χρηστών.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΕΓΚΛΗΜΑ,RANSOMWARE,GARMIN,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home