Παιχνίδια με τα domain από τον... Προκόπη Παυλόπουλο

Κάνει typosquatting ένα πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

Παιχνίδια με τα domain από τον... Προκόπη Παυλόπουλο

Όπως θα ξέρεις ο Προκόπης Παυλόπουλος δεν είναι πια Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καθώς μετά την πενταετή του θητεία τον έχει διαδεχθεί η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Όμως ο Π. Παυλόπουλος δεν φαίνεται να επιθυμεί να ιδιωτεύσει, πράγμα φυσικά που αποτελεί δικαίωμά του. Όμως στην προσπάθειά του αυτή φαίνεται πως υιοθέτησε (ο ίδιος ή κάποιος συνεργάτης του, πιθανολογούμε για το δεύτερο) μια αμφιλεγόμενη τακτική που ονομάζεται typosquatting. Θα πεις τώρα, τι είναι αυτό. Είναι μια μέθοδος όπου κατοχυρώνεις ανορθόγραφες παραλλαγές μιας διαδικτυακής διεύθυνσης (π.χ. deesy.gr αντί για deasy.gr), συνήθως όχι για καλούς σκοπούς.

Ο Π. Παυλόπουλος έχει (ή είχε, το ψάχνουμε) το δικό του site και είχε την έμπνευση να ανακατευθύνει σε αυτό και το presidensy.gr, μια ανορθόγραφη προσαρμογή του presidency.gr της Προεδρίας της Δημοκρατίας!

Ωραίο ε;

Βεβαίως κάποια καμπανάκια χτύπησαν, οι αρμόδιοι ανέλαβαν και τώρα το presidensy.gr οδηγεί σε μια υπό κατασκευή σελίδα. Όπως διαπιστώσαμε, το presidensy.gr είχε καταχωρηθεί τον περασμένο Φεβρουάριο.

Παραδόξως το ίδιο συμβαίνει και για το prokopispavlopoulos.gr το οποίο μέχρι χθες Τρίτη οδηγούσε στο site του τέως Προέδρου. Μάλλον όλες οι διαδικτυακές δραστηριότητες που σχετίζονται με τον Π. Παυλόπουλο έχουν μπει στο μικροσκόπιο...

WEB,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home