Το TikTok στο στόχαστρο των ΗΠΑ

Το TikTok στο στόχαστρο των ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ έχουν βάλει στο μικροσκόπιο το TikTok και δεν αποκλείεται να απαγορεύσουν τη χρήση της εφαρμογής, σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

 Οι δηλώσεις του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας έγιναν τη Δευτέρα και δεν αποτελούν κεραυνό εν αιθρία, αν αναλογιστείς πως το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει οι αναφορές σύμφωνα με τις οποίες το TikTok είναι βασικά μια «τρύπα» ασφαλείας που έχει την τάση να «τραβάει» δεδομένα από τη συσκευή σου χωρίς να σου έχει ζητήσει την άδεια.  To πιο πρόσφατο thread στο  Reddit για το TikTok και τα ερωτήματα ασφαλείας που έχουν προκύψει είναι αρκούντως διαφωτιστικό, καθώς περιγράφει τα ευρήματα ενός ερευνητή που ανακάλυψε τα… κρυφά ταλέντα της εφαρμογής.

Δεν ξέρουμε αν ο Πομπέο διαβάζει Reddit πάντως σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Fox τη Δευτέρα είπε πως η κυβέρνηση έχει πάρει πολύ στα σοβαρά το θέμα και πως εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει τη χρήση του TikTok, καθώς και άλλων εφαρμογών κινεζικής προέλευσης.

Βεβαίως κανείς δεν έπεσε από τα σύννεφα, αφού μόλις πρόσφατα οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν την Huawei και την ΖΤΕ ως κινδύνους για την εθνική τους ασφάλεια. Μόλις χθες ο διοικητής του FBI, Κρίστοφερ Ρέι, κατηγόρησε ανοικτά την Κίνα πως κλέβει πνευματική ιδιοκτησία αμερικανικών επιχειρήσεων από όλο το φάσμα της οικονομίας, «από τον στρατιωτικό εξοπλισμό έως τις ανεμογεννήτριες».  Έσπευσε να τονίσει πως οι ΗΠΑ δεν πρέπει να κλείσουν την πόρτα στην Κίνα αλλά να επιβάλουν κυρώσεις σε βάρος όσων παραβιάζουν τους κανόνες.

Το FBI ανέφερε σε σχετική του έκθεση τον Μάιο πως Κινέζοι hackers προσπαθούσαν να αποκτήσουν πληροφορίες σχετικά με την ερευνητική δραστηριότητα αμερικανικών οργανισμών και επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Αυτό ήταν μάλλον το κερασάκι στη μεγάλη τούρτα… Όσο για το TikTok, μάλλον το περιμένει μια θέση στη μαύρη λίστα των Αμερικανών…

TIKTOK,ΗΠΑ,ΚΙΝΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home